Ivanić: Poseta Predsedništva BiH Beogradu smiriće tenzije

Ivanić: Poseta Predsedništva BiH Beogradu smiriće tenzije Izvor: N1
(arhiva)

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je predstojeća poseta Predsedništva BiH Beogradu važna kako bi se smirile političke tenzije i odnosi vratili u normalu i veruje da bi tom prilikom mogla biti makar otvorena neka nerešena pitanja, poput dogovora o međudržavnoj granici ili obnove mostova na Drini.

Kako je uoči posete agenciji Beta preneto iz njegovog kabineta, Ivanić ukazuje da do posete dolazi u specifičnom trenutku zbog zategnutih odnosa koji su usledili nakon izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o eventualnom priznanju Kosova.

"Razgovor u Beogradu sam po sebi jeste značajan, kako bi došlo do smirivanja političkih tenzija. Najvažnija stvar sada je da se politički odnosi vrate u normalu", smatra Ivanić.

Ivanić, kako navode u njegovom kabinetu, veruje da bi na predstojećem sastanku mogao makar da bude otvoren, ako ne i završen, deo praktičnih stvari.

"Recimo, takvo je pitanje granice, jer se pokazalo da za tim postoji potreba. Otvoren, iskren razgovor može da ima obostranu korist, jer u toj razmeni niko ne treba da dobije više", naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, u pitanju je prostor Republike Srpske gde živi srpski narod i postoji interes da se nađe obostrano prihvatljivo rešenje.

"Ako bude dobre volje, to se može rešiti. Međutim, znam da prepoznam rečnik i osećam da posebno u Sarajevu nema volje da se u to uđe, iako od toga možemo da imamo obostranu korist. Takođe, nadam se i da će i sa BiH biti otkočena neka vrsta sporazuma u vezi sa obnovom svih mostova na Drini između BiH i Srbije", naveo je Ivanić.

Članovi Predsedništva BiH boraviće 6. decembra u zvaničnoj poseti Beogradu, na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mile BL

kad se ponisti franjin dogovor iz karadjordjeva onda ce da se krene napred

0 1

Slobodan

tek ce da se smire tenzije kad se ogradi lepa Srbija od RS-a i sve se paralelni ugovori ugase a stvori se normlane relacije sa Bosnom kao normalnom drzavom...samo BiH i Srbija realzcije i nista drugo, tek onda nece da bude tenzija.

1 0

NELIPSI

Tenzije proizvode nacionalisticke vodje.Problem sa njima je sto relativno brzo dodju na vlast,ali kad dodju na vrh nacionalistickog talasa ,on ih nosi,postaju nesposobni za razumne odluke u strahu od nacionalisticke mase, koju su sami stvorili.To se dogadja.

7 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo