Budućnost saobraćaja - zeleni automobil spojen na internet

Iz sveta automobilizma vesti za koje bismo mogli da kažemo da stižu pravo iz budućnosti. IT kompanije i proizvođači automobila udružili su se kako bi kreirali zeleni automobil koji, osim što čuva životnu sredinu, vozačima pruža posebnu pogodnost - povezan je na Internet.

Izvor: N1

Modeli su predstavljeni na sajmu automobila u Los Anđelesu. 

Moderan automobil je danas gotovo nemoguće zamisliti bez "hrpe" elektronike. Međutim, budućnost nam donosi još naprednije i pametnije korišćenje kola - deo automobilske svakodnevice postaje i Internet.

Pored zapanjujućeg debija mnogih novih automobila vrhunskih brendova, saradnja IT kompanija i proizvođača automobila osvojila je posetioce. IT gigant Microsoft predstavio je servisnu platformu za zelene automobile.

"Kada Microsoft uđe u partnerstvo, oni pružaju svoju IOT mrežu - mrežu uređaja sa ugrađenom elektronikom, softverima i senzorima koji omogućavaju ovim objektima povezivanje i prenos podataka, ali pružaju i druge usluge: razmenu poruka, video konferencije, uključujući i uživo ptrvođenje unutar vozila tokom telekonferencije", rekao je izvršni direktor, ICONIQ Motors Stiv Nikulin.

Mnogi proizvođači automobila kažu da je partnerstvo sa Microsoftom otvorilo put za nova tržišta. Razvijaju zanimljive tehnologije koje omogućavaju komunikaciju i razmenu podataka među vozilima u saobraćaju, pa bi tako, između ostalog, putem platforme mogli da saznate gde je zastoj i da ga lako zaobiđete.

Iz Microsofta poručuju: lansiranje njihovog pametnog - zelenog automobila zakazano je za 2019. Godinu dana nakon toga, na drugom kraju sveta - u Tokiju, očekivanja su da će na autoputeve i gradske ulice izaći prvi automobil koji može i samostalno da se kreće u saobraćaju.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dobronamerni

Sve popravke rešavaće intermet. Ukucaš registarski broj i robot udje daljinski u tvoj auto i otkloni kvar i auto nastavi vožnju dok ti kreiraš započetu ideju...

0 0

Era

Većina ne mogu da shvate da auto već ide na struju, a kamoli da ide sam kao Tesla vidim iz komentara! Pogotovo oni koji bi da divljaju. Srbistan na dizelu ne shvata da živimo u 21. veku. Kao što neki nisu verovli da čovek može da leti davno, a kamoli da leti brže od zvuka. Štaće nam auto na struju možda uđemo crvenu zonu.

2 0

Sremac

Ja takav necu voziti za zivota, jer standard mi dozvoljava da vozim mog merdzu starog preko 20 godina. Mada ja mog merdzu mogu da popravim bilo gde na putu, a cik da vidim ko ce ovako cudo da popravi kad mu stane.

8 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo