Vukosavljević u Atini: Kultura stvara muziku među narodima

Vukosavljević u Atini: Kultura stvara muziku među narodima Izvor: N1

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je u Atini s predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopoulosom o evrointegracijama Srbije i kulturnoj saradnji dve zemlje.

Vukosavljević je ocenio da nije dovoljno reći da je saradnja dve zemlje odlična, jer ona može biti još bolja i plodonosnija, dodajući da treba razviti stratešku saradnju u kulturi, saoptilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

"Kultura stvara muziku među narodima i predstavlja alat za upoznavanje, razmenu iskustava i znanja", rekao je Vukosavljević.

Pavlopoulos je rekao da Balkan treba da bude deo Evrope i da Grčka podržava put Srbije u evrointegracijama, navodi se u saopštenju.

"Srbija je učinila dosta toga značajnog i Grčka je spremna da pomogne da jednog dana veličanstvena srpska kultura udje u mozaik evropske kulture", rekao je Pavlopoulos i dodao da put Srbije ka EU treba da bude isti kao što su imale zemlje iz bivše SFRJ.

Pavlopoulos je zahvalio srpskom ministru na brizi koju posvećuje Rigi od Fere, navodeći da je vizija tog grčkog revolucionara značajna ne samo za Balkan, već i za celu Evropu.

Vukosavljević se sastao i s ministarkom kulture Lidijom Koniodu s kojom je razgovarao o unapređenju kulturnih odnosa dve zemlje.

Na sastanku je dogovorena intenzivnija saradnja Narodnog muzeja u Beogadu i muzeja iz Atine, kao i gostovanje grčkih profesinalaca u oblasti zaštite spomenika kulture kroz učešće u programima koji će biti realizovati u Srbiji tokom sledeće godine, ali i gostovanje ansambla Kolo u Grčkoj i učešće Narodnog pozorišta iz Beograda na Festivalu Epidaurus.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jelena Anzujska

Vukosavljevic? Osoba koja je nametnuta spolja ljudima kulture. Hladan, arogantan,naduvanog ega. Potpuno odsustvo senzibiliteta za kulturu. Inklinira kamenu i bezbojnosti. Cist folirant. Nema kontakt ni sa kulturom ni sa realnoscu. Nivo trbusne plesacice. E kako takav u bilo cemu moze da nas zastupa?!

1 0

там там,дум дум

Министар је човек који не живи у свом времену. У погледу знања о култури је аматер. По мени,требало би да води антикварницу а не Министарство културе и медија. Делује безидејно,уморно и депресивно. То није ни за кога добро,ни за културу,ни за њега ни за нас.

2 0

Dici ruke

Ministar je populista,voli groblja, posmrtne ostatke i spomenike, sve sto je tradicija sa tri prsta rdje. Sve sto je mrtvo nije mu strano.Zivu kulturu i zivot ne postuje. Samo mrtvace.Tako da na njega ne treba racunati. Covek je neupotrebljiv. Ne gubite vreme baveci se njime. On je davna proslost.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo