Ambasada SAD nagradila Zoranu Mihajlović za aktivizam

Ambasada SAD nagradila Zoranu Mihajlović za aktivizam Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

U Ambasadi SAD u Beogradu su povodom obeležavanja Međunarodnog dana eliminacije nasilja nad ženama i globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" uručena priznanja za posvećenost i istrajnost u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

Priznanja su uručena predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović, Slobodanki Macanović iz Autonomnog ženskog centra, koordinatoru za borbu protiv trgovine ljudima Mitru Đuraškoviću, predsednici nevladine organizacije "Da se zna" Dragoslavi Barzut i osnivačici nevladine organizacije "Atina" Marijani Savić.

Na prijemu, ambasador SAD Kajl Skat ocenio je da je Zorana Mihajlović šampion u javnom zalaganju za prava žena u Srbiji. 

"Danas smo se okupili da odamo priznanje onima koji se bore protiv nasilja nad ženama. Statistika je porazna i važno je da se svi uključimo", rekao je Skat.

zorana mihajlović Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, izrazila je zahvalnost američkoj ambasadi jer je prepoznala napore koje se ulažu da se nasilje nad ženama smanji, saopštio je njen kabinet.

"Pored zakona koje donosimo, veoma je važno da od malih nogu razgovaramo o ovoj temi, da u porodici i školama radimo sa najmlađima. Jedino tako možemo razvijati nenasilno društvo kojem težimo", rekla je Mihajlović.

Izvor: N1

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Josif

Da li je lepa Zoka,pozvala njegovu ekselenciju na krsnu slavu.Koja bese krsna slava lepoj Zoki.

3 0

Sonja

Eh znači zvanično to je to. Nema ili ima napada iz koja ruši vladu? Čitajte izmedju redova. Sve je jasno. Dinča u Rusiji,ova u Americi.

0 0

Zaklina

Vrlo.je aktivna!!!

6 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo