Bron: Stari logo Formule 1 nije bio nezaboravan

Bron: Stari logo Formule 1 nije bio nezaboravan Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Direktnor Formule 1 Ros Bron rekao je da je promena logoa šampionata bio jedan od prioriteta novih vlasnika, kao i da stari nije bio ni nezaboravan, ni originalan.

Formula 1 je dobila novi logo proteklog vikenda, po završetku poslednje trke sezone, Velike nagrade Abu Dabija. Od tada je naišao na pomešane reakcije, a vozači, među kojima su Luis Hamilton i Sebastijan Fetel, istakli su da ne razumeju zašto je uopšte postojala potreba da se on promeni.

Komercijalni direktor Formule 1 Šon Bračes istakao da je promena bila važna zbog želje Formule 1 da poveća svoje prisustvo u digitalnom svetu. Uprkos tome, mnogi su doveli u pitanju hitnost pri otkrivanju logoa kada postoje problemi kao što su sistem primene kazni, kontrola troškova i kažnjavanje incidenata na stazi.

Izvor: David Ramos, Getty Images

 Međutim, Bron podržava promenu i kaže da je ona bila od ključne važnosti.

Poslednjih dana je mnogo puta postavljeno pitanje da li je logo zaista prioritet i odgovor je da jeste“, rekao je Bron, „Pored komercijalnih aspekata, novi logo je fleksibilniji što se tiče njegove upotrebe, posebno što se tiče suvenira i u digitalnom svetu. Ima uticaj, dok stari logo niti je bio ikonski, niti nezaboravan. Blo ja važno navijačima poručiti da ulazimo u novu eru. Naš sport se menja i moramo da gledamo ka budućnosti, ali takođe i van svog okruženja ako želimo da privučemo nove navijače, posebno mlade. Verujemo da je ovaj logo primer te želje u svetu gde su vizuelne komunikacije sve važnije, moramo da idemo u tom smeru“, istakao je Bron.

Šampionat koji je iza nas je bio prvi koji je održan pod vođstvom Liberti medije, koja je prošle godine započela proces preuzimanja Formule 1.

Izvor: Formula 1


Naredna sezona počinje Velikom nagradom Australije 25. marta.

Tagovi: ros bron , Formula 1

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kapetan Frakas

F1 sve vise razocarava...

3 0

bts ☯️☸️☮️

Kul je novi logo, mada sam i stari voleo. Ali ovaj jeste u skladu sa digitalnim dobom.

2 6

Aleksandar83

a onda ce za 10 godina ponovo da vracaju stari jel ce retro biti u fazonu...... nemenjaj ono sto je dobro.....ende!

8 1

* Sva polja su obavezna