Kocijančić: Učešće SAD u dijalogu mora da podrži i Srbija

Kocijančić: Učešće SAD u dijalogu mora da podrži i Srbija Izvor: Reuters
Arhiva

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da svaku promenu formata u dijalogu, uključujući i angažovanje SAD, mora da podrži i Srbija.

"EU je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine. Na dvema stranama je da se dogovore o sadržaju, formatu, brzini i agendi”, izjavila je Kocijančić.

Kocijančič je ponovila da EU i SAD "blisko sarađuju" kada je reč o Zapadnom Balkanu, što podrazumeva i proces dijaloga Beograda i Prištine.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da Srbija neće prihvatiti menjanje formata dijaloga Beograda i Prištine i uključivanje SAD u taj proces.

Dačić je rekao da su predstavnici SAD uvek bili prisutni tokom dijaloga Beograda i Prištine, ali su da su bili "iza scene" i dodao da ne razume zašto bi se u dijalog uključivala "samo jedna strana".

Komentarišući medijske navode da bi nekadašnja američka državna sekretarka Kondoliza Rajs mogla da postane specijalni izaslanik za Balkan, on je rekao da ne zna da ona ima takve ambicije.

Dačić je ocenio da ako je predstavnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji "77 pomoćnik zamenika, onda je Kondoliza Rajs 78".

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boba

Samo neka se kočopere, Kondolizi ima Dačica sve da peva na uvce, a Alek srbin će da igra šotu oko stola... Živi bili pa videli...

3 2

Ardeljan Dorel

Cekaj samo,da sklonim ovu drugu stolicu,pa moze.

2 0

Todor

Nije dobro! Receno je "MORA da podrzi". I pored toga sto je ova "petorazredna" po nekom rangu ona govori iz usta prvorazrednih.

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo