Pripremite ljubimca za zimu, vreme je za čizmice

Pripremite ljubimca za zimu, vreme je za čizmice Izvor: Shutterstock

Nije neophodno da vaš ljubimac spada u grupu "polarnih" da bi mogao da vam se pridruži u kratkom trčanju u zimskim danima. Sve što je potrebno vašem psu da se spremno rekreira pored vas je topla odeća, ali i dobra obuća.

Danas je u ponudi širok asortiman obuće za ljubimce, koja može da zaštiti šape od smrzavanja zbog dužeg boravka na snegu ili od oštrih ivica leda.

Pravila za odeću važe i za obuću – ona mora biti komotna, kako slučajno ne bi došlo do prekida cirkulacije u šapama i naravno, nepromočiva.

Čarapice i cipele ili čizmice, zasigurno će zaštititi ljubimca od hladnoće, snega i soli, kao i njegove nežne jastučiće na šapama, koji se lako isuše i ispucaju.

Psu bez zaštite na šapama, preti opasnost da mu se na dlaci skupi led ili da u šetnji pokupi neko sredstvo protiv smrzavanja, koje može da bude toksično.

Ono što je možda najbitniji faktor u ovoj priči je da će vaš pas, ovakvim vidom zaštite, biti u manjoj šansi da se povredi prilikom klizanja na ledu, a to je složićemo se prioritet svakog vlasnika.

Obuća možda jeste novina na našem tržišu, ali, verujte nam, psi je dobro podnose i lako se na nju navikavaju, piše petface.net.

Za one pse koji žive na "visokoj nozi", kako u svetu tako i u Srbiji, postoje markirane cipelice i čizmice, poput Luj Vitona, Šanela, Barberija i Gučija.

Ali, funkcionalnost i zaštita jeste ono što je naš prioritet, zato ne libite se, već nabavite svom ljubimcu jedan "par" čizmica, a onda čarolije na snegu mogu potrajati i malo duže.

Tagovi: pas , obuća , cipele , čizme , mačka

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lela

Mom psu ne smeta sneg vec so koju posipaju po ulicama. Pre svake setnje mu namazem vazelin na sape i onda ga malo manje pece. Stvarno smatram da im sneg i hladnoca nisu glavni problemi

1 0

catpeople

Mislim da se tekst odosi na kućne pse. Onima koji žive u dvorištu i imaju svoju kućicu ne treba zaštita od hladnoće. Inače psi su osetljivi ako su unutra pa izađu što nije slučaj sa mačkama. Što se tiče leda, videla sam jednom u pet šopu neki sprej koji se naprska kad im se led uhvati između prstiju . Možda je to bolje od cipela ili patofni. Ako vam pas živi u dvorištu zimi ga ne puštajte često unutra, eventualno u hodnik jer je opasna stalna promena temperature za pse. Naviknu se na hladno, a ovi koji su unutra su u problemu.

4 0

Ss

Planiram da skinem čizme sa deteta i da odnesem nekom psu u azilu.

14 11

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo