Protest u Skadarliji: Umesto iz turskog doba, kamen iz Grčke

Protest u Skadarliji: Umesto iz turskog doba, kamen iz Grčke Izvor: N1

Oko dvadesetak Beograđana protestovalo je zbog rekonstukcije Skadarske ulice.

Protest je organizovao Pokret za preokret, a okupljanje je podržalo i Novo udruženje penzionera Srbije.

Učesnici su postavili transparente po kaldrmi na kojima su napisani stihovi i citati Đure Jakšića, Branislava Nušića i Mome Kapora.

Okupljenima najviše smeta što se umesto kamena iz turskog doba, u Skadarliji sada postavlja nov kamen, koji je, kako kažu, uvezen iz Grčke.  

"Da li će sutra da bude toliko atraktivna Skadarlija, ako se zna da je to nešto što je od juče", upitao je Aleksandar Mihailović iz Novog udruženja penzionera Srbije.  

protest, Skadarlija Izvor: N1

Kako je za N1 rekao predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, pokret je pre 15 dana zatražio od gradonačelnika Beograda odgovore na pitanja ko i do kada izvodi rekonstrukciju i koliko ista košta, s obzirom da u Skadarskoj ulici ne postoji tabla sa informacijama o izvođenju radova.

Pokret za preokret je upitao i po kojoj ceni i odakle je nabavljen novi kamen i šta je sa starim.

Veselinović je rekao i da nisu dobili odgovor od Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, da li je ta institucija dala saglsanost za rekonstukciju.    

"Od nedelje ćemo tražiti pomoć Poverenika za informacije od javnog značaja, ali ćemo podneti i krivične prijave kako bi nadležno tužilaštvo utvrdilo gde je stara kaldrma, da li je postojao tender za nabavku kamena", rekao je Veselinović za N1.   

Izvor: N1

Komentara 84

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

Ma kakvi gradjani i izbori kad se vlast uzda u penzionere i sa njima dobija i na silu, a njih je najvise zakinula. Dala im je senior kartice, 5000 dinara pomoci, uzela im bar 100000 kroz trajno a ne privremeno umanjnje penzije , popust na sahranu i oni sretni pa ce iz zahvalnosti glasati za AV sa objasnjenjem a za koga drugog. Nema nama pomoci dok o nasoj sudbini odlucuje senilan covek, tj.penzioner...strasno ali istinito.

1 0

Mrgud

Ko će kome tu uhvatiti kraja.Neka me neko ubedi da nije to neko muljanje.Ja kada vidim onog Vesića....

15 1

Peđa

Nema potrebe za ubeđivanjem. Očigledno je reč o muljaži.

1 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo