Sam u kući – mačja verzija

Sam u kući – mačja verzija Izvor: Reuters

Ako napuštate svoj dom na nekoliko sati, a vaša maca ostaje u kući sama, ovo bi moglo da bude loše za njeno fizičko, ali i psihičko stanje.

Kako biste u to vreme odagnali dosadu i dokonost vaše ljubimice, obezbedite joj što više igračaka i predmeta za igranje. Ping-pong loptice i plišani miševi mogu da učine čuda po pitanju njihvog aktiviranja.

Suve poslastice ili granule suve hrane za mačke unutar loptice za igru posebno su zanimljive, osim što će se potruditi da dođu do njih, ovo je i ukusno zadovoljstvo, a to mace posebno vole.

Nije na odmet da sa vremena na vreme promenite igračke, kako bi njihov nivo interesovanja ostao visok. Ono što bi za njih bilo prava uživancija jeste mesto za veranje i istraživanje. Neko drvo sa stalkom ili kućicom unutar koje mogu da se sakriju. Mačkama je skrivanje posebno interesantna zanimacija…

I zapamtite, mlade mace koje su društvene i vole igru zahtevaju više truda i pažnje od starijih, osamljenih maca.

Uz vašu pomoć, zajedno ćete prebroditi dosadu u kući.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

catpeople

Kad god bih ostavila macu kod kuće i vratila se obično bi sanjivo stajala kod vrata jer je čula ključ ili bi ležala na ćebencetu i spavala. Nisam primetila da su ikada bile depresivne i neraspoložene. Što se tiče igračaka nijedna ne može da se meri sa kutijama i kesama. Miš koji izgleda kao pravi izazove euforiju kad ga vidi i ti je kraj. Svetleće loptice ponekad i strah. Kutije iz prodavnice postaju 'lična svojina' i ako čuje iz druge sobe da ste ih pomerili dok čistite dotrčava i počinje da brani svoju teritoriju ne gledajući gde udara i grebe. Kese su zakon. Nisam sigurna da bi im se nešto moglo desiti jer bi ih verovatno pocepale noktima.

12 0

Donglai Pei

Ja sam mojoj macki da ne bi bila usamljena kad je sama, nabavila drugu macku i sad me vise ne grdi kad se vratim.

18 0

Slobodan

Bravo za mace odagnajuti tugu će er. usamljenost. Manje razmisljas o starosti bolesti i ne tako lepoj svakodnevici..,

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo