Formula 1 dobija novi logo

Formula 1 dobija novi logo Izvor: David Ramos, Getty Images

Na poslednjoj trci Formule 1 ove sezone u nedelju u Abu Dabiju biće promovisan novi logo tog šampionata. Bez iznošenja više detalja prvi čovek Formule 1 Čejs Keri rekao je da promene „donose svežu energiju“ takmičenju koje traje od 1950.

Aktuelni logo predstavljen je 1987. kada je Berni Eklston bio većinski vlasnik nabržeg karavana na svetu.

Svaki put kad napravite neku promenu nailazite na različite reakcije", objašnjava Keri reakcije ljubitelja trka, "Imamo mnogo planova za budućnost, mnogo stvari želimo da uradimo i mislimo da je novi logo dobar način da naglasimo uzbuđenje koje donosi takmičenje, svežu energiju i novi dan. Promene u potpunosti poštuju suštinu sporta, mi nećemo da ga menjamo, hoćemo da uvedemo novine i energiju u najbolji sport koji mislimo da možemo da poboljšamo na više načina“.

Keri je postao prvi čovek Formule 1 početkom ove godine, kada je "Liberti medija" preuzela kontrolu nad šampionatu otkupivši veći deo akcija. Od tada su viđene mnoge promene, a najveća je sigurno Eklstonov odlazak, kao i drugačiji odnos prema publici koja je bila zapostavljena poslednjih godina.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se u nedelju na stazi "Jas Marina", a kompletnu akciju možete da pratite tokom vikenda na Sport Klubu 1.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boris Zonjić

Bio je savršen logo, čemu promena... To je kada na mesto direktora dođu ljudi koji uopšte nisu pravi fanovi Formule 1, a ovaj logo trenutni je trebalo da ostane zauvek. Neke stvari ne treba menjati...Bolje da se bacio u menjanje glupih pravila a da logo ne dira!

0 0

F1 FAN

To je ono što se stručno zove: slažu stolice po palubi dok Titanik tone. Ne znam zašto im se toliko žurilo za menjanje logotipačMogli su na proleće to objaviti.

5 0

Xm

Bolje nesto da promene da bude zabavnije gledanje. Od njihovih pravila samo Mercedes profitira ostali statiraju u kukuruzu

13 1

* Sva polja su obavezna