Mali snima spotove, ali nije u kampanji

Nije u kampanji i ne razmišlja o predstojećim izborima - tvrdi gradonačelnik prestonice dok se nižu spotovi u kojima Siniša Mali predstavlja svoje rezultate u Beogradu. Veliki broj profesionalno urađenih spotova koje je snimio od oktobra ne plaća, kaže, iz džepa poreskih obveznika već mu ih neke organizacije, kako kaže, snimaju besplatno.

Po ugledu na londonskog, beogradski gradonačelnik dao se u snimanje spotova u kojima svoje rezultate promoviše u visokoj rezoluciji i još boljoj produkciji. Katkad uz pomoć drona i najmanje dve kamere, od oktobra snimljeno je skoro 20 spotova.  

Izvor: N1

Na pitanje N1 ko finansira spotove koji se gotovo svakodnevno pojavljuju na tviteru Grada Beograda, Mali je rekao: “Rade organizacije koje svoj novac i vreme doniraju kako bi se grad predstavio na pravi način.” 

Na dodatno pitanje da li on autorima spotova ne plaća ništa, gradonačelnik je odgovorio: “Apsolutno ne.”  

Reč je, dakle, o produkciji ljudi koje čist altruizam nagoni na snimanje gradonačelnika, dok sam tvrdi, nije u kampanji, već ne može zbog predstojećih izbora da obustavi svoje redovne aktivnosti. O drugom mandatu, kaže, ne razmišlja. 

“Ma ja i ne razmišljam o tome, evo gledam vas i i iskreno vam kažem... Ma, ne razmišljam o tome”, poručuje Mali.  

Politički analitičar Cvjetin Milivojević u izjavama gradonačelnika vidi alibi.  

“Metla nogu na potegu pa sve veli neću, a na kuma namiguje da se kola kreću. Dakle, to nećkanje je stvaranje alibija za slučaj da ipak ne bude on kandidat za gradonačelnika”, smatra on.  

Ko će biti kandidat SNS-a, ministar rada Zoran Đorđević odgovara kao da je u kvizu: “Osoba X”.  

X, Y ili Z - sve nepoznate u jednačini zna samo Vučić, uveren je Cvjetin Milivojević. U potezu naprednjaka da, umesto o kandidatu, govore o timu, vidi mudru taktiku.  

“Ja vidim da se dobar deo opozicije već ofirao, pa je čak došao u poziciju da se svađa ko će biti čiji kandidat, a da ne znaju ni kada će izbori biti, ko će koga podržati i kakve će se koalicije praviti. Prosto se karte toliko otvaraju da će Vučić imati poziciju pokeraša koji zapravo vidi sve karte druge strane”, kaže Milivojević.  

A pobeda se u pokeru često dobija na blef, pa tako gradonačelnik Mali u spotu o senior karticama poručuje: “I sa toliko pogodnosti koje nudi senior kartica, razmiišljam i ja da se penzionišem. Vidimo se!”

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dana

Neznam zašto svi pričaju o izboru gradonačelnika, kada koliko ja znam njega bira Skupština grada. A građani glasaju za poslanike skupštine (Beograda)

5 1

miki

Nije u kampanji a snima spotove, pitam se zasto. Da ne planira da izabaci muzicki cd?

90 0

Stefan J.

Aman ljudi, gradonacelnik se ne bira direktno vec na gradskoj skupstini. Sto znaci mozete da glasate kako hocete, bice kako oni zele u kasnijim kombinacijama. Neko je glasao za Anu Brnabic?

90 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo