Gojković: Da nisam sazvala sednicu, posledice po državu

Gojković: Da nisam sazvala sednicu, posledice po državu Izvor: Tanjug/Domitrije Goll

Poslanici opozicije su kritikovali predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković jer je sednicu zakazala "svega 24 sata i jedan minut" pre njenog početka, zbog čega nisu mogli da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda, jer su za to imali - samo minut. Poslanici "Dosta je bilo" su zbog toga napustili sednicu.

Oni su tražili obrazloženje Maje Gojković zašto je to učinila i zašto je onemogućava opoziciju da svojih skoro 150 predloga podnesu i obrazlože.

Gojković im je rekla da je sednicu sazvala isključivo jer su je zamolile predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pošto bi te tačke, da nisu stavljene na dnevni red, imale posledica po državu.

"Da li sam imala kao nameru i navodnu teoriju zavere da neko ne može da podnese predloge za dopunu dne reda, o tome ne bi da raspravlaja. Ako vi smatrate da je tako, prihvatam krivicu. Evo, ja stalno smišljam zavere protiv vas i drugih poslanika, eto baš sam takva ličnost", rekla je Gojković.

Poslanik DS Radoslav Milojičić pitao je predsednicu Skupštine da li je sednicu zakazala mimo Poslovnika da se ne bi mogli čuti zahtevi za formiranje anketnih odbora, odnosno zahtevi da se odgovori na pitanja ko je kupio Aleksandru Vulinu stan, ko je rušio u Savamli, ko je oštetio Robne rezerve u Srbiji i drugim "aferama" SNS.

On je Gojković pitao i zašto omalovažava građane Srbije, zašto je akterka svakog incidenta u Skuštini, i da li je plan da se od Skupštine i poslanika napravi nešto što oni nisu, a da se stvori utisak da su poslanici loši i da ne rade ništa.

Predsednica Skupštine je tada sišla među poslanike i Milojičiću iz poslaničke klupe odgovorila da ona ne pravi incidente i da je bila pre dve nedelja žrtva incidenta koji su proizveli poslanici Dveri kada su upali u njen kabinet i pitala opoziciju zašto se nisu distancirala od tog napada na jednu ženu.

Maja Gojković je Milojičiću odgovarala šest minuta, zbog čega je opozicija glasno negodovala, a poslanik SRS Nemanja Šarović rekao tada predsedavajućem Veroljubu Arsiću da je nije imao prava da joj dozvoli da govori tri puta duže nego što je Poslovnikom predviđeno.

Šarović je rekao Arsiću da bi ga sa sednice trebalo isključiti na 20 radnih dana da bi imao vremena da razmisli o tome šta je Poslovnikom predviđeno i kako se Poslovnik primenjuje.

Detaljnije od Emine Kovačević:

Izvor: N1

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Wonder woman

SuperMaja spašava Srbiju!

2 1

Predrag

Šta bi bilo s'državom,kao,NIJE U KATASTROFALNOM POLOŽAJU!?

6 0

Djokica

Propadanje gradjana srbije se vrsi po hitnom postupku.A vi u skupstini koji ste na vlasti postajete bogati.

17 72

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo