Jednonedeljni prekid proizvodnje u Fijatu

Jednonedeljni prekid proizvodnje u Fijatu Izvor: N1

U kompaniji Fijat krajsler automobili u Kragujevcu u toku je jednonedeljni prekid proizvodnje modela 500L, kažu izvori u fabrici.

Prekid u proizvodnji počeo je 20. novembra, a montažne linije ponovo će biti pokrenute u četvrtak, 30. novembra.

FCA se nije oglasila povodom ovog zastoja, a prema nezvaničnim informacijama, kragujevačka fabrika je blizu realizacije ovogodišnjeg plana proizvodnje, pa će se do kraja godne proizvoditi samo onoliko vozila kolike budu potrebe tržišta.

Model 500L beleži pad prodaje, iako je i dalje najprodavaniji u svom segmentu u Evropi, pa bi i to mogao biti jedan od razloga prekida proizvodnje.

Kragujevačka fabrika ima kapacitet od 185.000 automobila godišnje, a od početka proizvodnje prodato je oko 600.000 različitih varijanti fijata 500L.

U ovoj godini proizvedeno je 85.000 vozila, a najveća proizvodnja ostvarena je 2014. godine, kada je prodato više od 116.000 automobila.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mladen

Kada stanu subvencije imaće još više vremena da se odmore. Taj model ovde u americi kupuju samo firme za rentanje automobila i oni koji ne znaju bolje.

13 0

Petra KŠ

Da li se neko seća štrajka u Fijatu i argumenata uprave da radnici "ugrožavaju proizvodnju"? Ispade da proizvodnju ugrožava uprava.

6 0

Militin

Proglasen ZA naj gori auto u 2017 godinu u USA. Upravljivost, menjac, cesti kvarovi....

48 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo