Slučaj Vranjske - ugašen najcitiraniji medij na jugu Srbije

Posle gašenja nedeljnika Vranjske, ugašen je i istoimeni portal, koji je počeo sa radom nakon što su novine prestale da izlaze. Osnivač Vranjskih Vukašin Obradović kaže da se na takav potez odlučio jer više nije mogao da osigura minimalne uslove za dalje funkcionisanje i obezbeđivanje redovnih plata zaposlenima i honorarnim saradnicima.

Izvor: N1

Prazna redakcija Vranjskih, ugašeni računari. Nakon gašenja lista novinarski tekstovi mogli su da se čitaju na portalu, sada je i tu mrak.

"Nažalost, mi nismo u situaciji da obezbedimo čak ni ta minimalna sredstva za funkcionisanje portala i ja sam bio prinuđen da donesem odluku", rekao je direktor Vranjskih Vukašin Obradović.

Tako je ugašen najviše citirani medij sa juga Srbije koji je postojao više od dve decenije.

A na pitanje kako se informišu i ima li Vranje sada nezavisan medij, odgovaraju ovako:

"Ovaj poslednji je ugušen. Mislim na Vranjske", "Sad nema gde da se pročita...", "Nikom ne verujem".

 Obradovića reakcije Vranjanaca ne iznenađuju i ponavlja: "Nema slobodnih građana bez slobodnih medija".

"Koliko god zvučalo kao fraza, uveravam se u istinitost te rečenice svakodnevno kada me sreću ljudi na ulici, pričaju o svojim problemima i pitaju kada će ponovo Vranjske da izlaze", kaže Obradović.

Kaže da neće. Kraj Vranjskih, kada je sredinom septembra prestao da izlazi nedeljnik, bio je početak rada Grupe za slobodu medija.

Akcija "Stop medijskom mraku" i dalje traje.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Biki

Vucicu laknulo.

45 130

Михаил Владимирович Пупин, алиас Коба Јашин

Njemu nikad neće laknuti. Taj se plaši i svoje senke, sa kojom se svađa na konferencijama za štampu.

1 0

Бојан

У ери интернета, фејсбука, твитера, портала, елетронских издања већине писаних медија, писани медији...нема медијског мрака! Никада људи нису били обавештенији нити информисанији него сада у времену у коме живимо. Све друго су изговори и манир да прозивамо стално некога другог за сопствену недоследност, неспособност, незнање...! Жалим што су Врањске новине угашене, људи су остали без посла, и много локалних и регионалних медија је угашено у послењих 5 година али мислим да медијски мрак у 21. веку не постоји!

117 68

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo