Novembar - mesec udomljavanja starijih pasa

Novembar - mesec udomljavanja starijih pasa Izvor: Shutterstock

Prva pomisao na udomljavanje je preslatko štene koje plašljivo čeka u lokalnom azilu, a malo je onih koji razmatraju mogućnost da uopšte udome starijeg psa.

Ovo su samo neki od razloga za udomljavanje starijeg psa.

Prvo i osnovno jeste - vi ste verovatno njihova poslednja šansa. Oni sede u prihvatilištima, a šansa da ih neko udomi izuzetno je mala.

Mnogi se brinu da udomljavanje starijeg psa znači i da će pas pre uginuti. Niko ne voli gubitke, tako da je ovaj razlog razumljiv. Međutim, treba imati na umu da i mladi psi mogu teško da obole ili nastradaju, nažalost. Stariji psi, ako im se pruže svi uslovi, neretko iznenade i žive mnogo duže nego što ste predvideli. Uostalom, važan je kvalitet, a ne kvantitet vremena provedenog zajedno.

Tu je i briga o tome da će zdravstveni problemi starijih pasa više koštati. Razmislite još jednom, nabavka štenca koji treba primiti prve vakcine, kojeg treba sterilisati ili kastrirati, takođe košta.

Stariji psi su uglavnom naučeni na dom, a "ludačke akcije“ im neće biti potrebne. Od aktivnosti im treba samo duža šetnja, dok će ostatak vremena provoditi izležavajući se na kauču.

Stariji psi vam mogu dati još mnogo ljubavi i biće vam privrženi, jer oni znaju šta znači biti beskućnik pa je njihova ljubav i privrženost time još veća.

Tagovi: udomljavanje , pas

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Simonida

Mislim da je to zaista plemenita ideja!Danas sam iz kola u blizini Kalemegdana ugledala uplasenog zutog psa,ucinilo mi se da je zenka i da je starija.Dok sam pokušavala da uparkiram kola,ona je nestala!Celo popodne razmisljam sta je sa njim.Udomila sam vise puta psa ili mačku!Beograd je prepun nezbrinutih pasa i mačaka!Sterilizacija je jedino pravo resenje!Nailazi zima,trebalo bi im pomoc!

19 1

Popovic

Mislim da je to zaista plemenita ideja!Nailazi zima trebalo bi im pomoci da prežive !Beograd je prepun nezbrinutih pasa i macaka.Sterilizacija je nažalost jedino pravo resenje!

9 1

IVA

Izgubila sam psa koga sam udomila.Moju dusu, moje sve...Neki ludak ga je udario kolima na 20 m od kuce.Nije ni stao.Saznala sam ko mi je oduzeo deo duse...

12 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo