Nove sankcije SAD kompanijama iz Severne Koreje i Kine

Nove sankcije SAD kompanijama iz Severne Koreje i Kine Izvor: Freeimages

SAD su danas uvele nove sankcije velikom broju severnokorejskih kompanija za brodski transport, kao i nekim kineskim trgovinskim firmama, u najnovijem pokušaju da izoluju Pjongjang zbog razvoja nuklearnog oružja i spreče ga da ostvaruje prihode.

Ta odluka američkog Ministarstva finansija usledila je dan pošto su SAD vratile Severnu Koreju na listu država koje finansiraju terorističke aktivnosti.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da sankcije pogađaju "kompanije koje su učestvovale u trgovini sa Severnom Korejom, vrednoj stotine miliona dolara".

Među firmama kojima su uvedene sankcije su i četiri kineske kompanije i jedan državljanin Kine, za kojeg se navodi da ima duboke trgovinske veze sa Pjongjangom.

Sankcije su uvedene na osnovu septembarskog ukaza koji je omogućio SAD da kažnjavaju strane firme koje sarađuju sa Sevrnom Korejom. Tim firmama se zabranjuje posedovanje imovine u SAD i poslovanje sa Amerikancima.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

Ocajni trzaji Amerike. Kako pise americki Time, Kina je definitivno prva globalna ekonomska sila.

1 4

aleks

Najveci uspeh Trampove turneje po Aziji , je pristanak Kine da dozvoli vecinsko strano vlasnisvo nad svojim tj drzavnim bankama i firmama.Do sada stranci nisu mogli da imaju vise od 49%vlasnistva,ali se to menja.Kina je naravno ogromna i jaka drzava i sigurno ce u dogledno vreme stici sadasnji BDP nivo SAD.Videcemo, da li ce americki BDP mirovati i cekati da ga Kinezi preteknu ili ce i on rasti.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo