Srbija i Kosmajac: Pompezno hapšenje i optužnice koje padaju

Da li će pasti i poslednja optužnica protiv Dragoslava Kosmajca? Više javno tužilaštvo tereti ga za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u podstrekavanju, kako bi prisvojio državnu parcelu u Malom Mokrom Lugu. Međutim, komisija geodeta utvrdila je da ta zemlja nikada nije bila državno zemljište.

Izvor: N1

Srbija protiv Dragoslava Kosmajca - borba traje više od tri godine. Pompezno hapšenje i optužnice koje padaju jedna za drugom. I poslednja je na ivici da bude oborena pred sudom. Zemljište, zbog kog je tužen da je oštetio budžet, nikada nije ni bilo državno, utvrdili su veštaci.

"U međuvremenu je saslušan predstavnik pravobranilašta koji se decidno izjasnio da ukoliko se dokaže da ovo nije ekspreoprisana parcela, onda nema štete po državu", kaže branilac Dragoslava Kosmajca Đorđe Simić.

N1: Sad nemamo oštećenog?

Simić: Više nemamo oštećenog u ovom krivičnom postupku, a stavlja se na teret zloupotreba službenog položaja kojim je navodno, tako piše u optužnici, država oštećena za 12 milona dinara.

Najveći narkodiler u Srbiji, kako ga je označio Aleksandar Vučić, Dragoslav Kosmajac, nikada nije gonjen zbog droge.

"Što se pravite blesavi kad svi znate ko je najveći narkodiler u Srbiji. Kažu najinteligentniji narkodiler, i sad svi se plaše ime da mu izgovore, nikada se u novinama nije pojavio, nikad niko ne sme da kaže o njemu. Ja kažem udarite na Kosmajca", rekao je pre nekoliko godina Vučić.

Udarilo se u sred noći i Kosmajac je pet meseci posle Vučićeve vanredne konferencije za štampu, uhapšen. Ali za utaju poreza.

"Kada je FBI radio Al Kaponea, to je bio prvi korak koji su mogli da dokažu i na taj način su postupali", govorio je ministar policije Nebojša Stefanović.

FBI je protiv Al Kaponea sakupio dokaze, srpska policija protiv Kosmajca očigledno nije - te su sudije utvrdile da on nije počinio krivično delo utaje poreza. Da se radi o ozbiljnom narkobosu delovalo je i onda kada je mu je država zaplenila 14 zgrada, sportsku halu, hotel, pasoš i kada je posle tri meseca zatvora, pušten uz jemstvo od 200 hiljada evra.

Ukoliko padne i poslednja optužnica, Kosmajac će biti slobodan građanin, koji će ponovo raspolagati svojom imovinom.

Dragoslavu Kosmajcu je država privremeno oduzela kuću pre gotovo 36 meseci, međutim, Kosmajac je nastavio da živi u njoj i da svakog meseca za to državi plaća kiriju od oko dve hiljade evra. Ukoliko bude oslobođen, osim kuće, biće mu vraćene i sve kirije.

Komentara 64

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Predrag

Tako se skupljaju pare za IZBORE,zato SNS nema problem kod fimansiranja svojih aktivnosti,a i MAJSTORU dođe procenat,provizija!?

2 0

snajperista

Aman bre Srbi,donesite zakon o poreklu imovine pa neka svako dokazuje kako je stekao ogromno bogatstvo u zemlji gde se gradani uglavnom bore za opstanak

11 0

Veca

Cim pocnu hapsenja, bice izbora. Skoro da niko nije osudjen. Uhapse pa puste i tako se samo drzi paznja i dize tenzija gradjanima. Pravi kriminalci su na slobodi i bogate se i dalje.

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo