Uhapšene 93 osobe, među kojima i više odgovornih u Azotari

Uhapšene 93 osobe, među kojima i više odgovornih u Azotari Izvor: N1

Pripadnici MUP-a su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Srbije uhapsili 93 osobe, među kojima i više odgovornih lica HIP Azotare.

Kako je precizirano u saopštenju MUP-a, uhapšen je M. Đ. odgovorno lice HIP Azotare i bivša odgovorna lica tog preduzeća P. Đ. i N. P. zbog zloupotrebe položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Među uhapšenima je i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce policija u Baču i Kanjiži, bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i zaposleni u EDB Niš, precizira MUP.

Hapšenja su sprovedena na teritoriji Beograda, Novog Sada, Subotice, Pančeva, Kikinde, Jagodine, Zaječara, Kraljeva, Kruševca, Niša, Leskovca i Vranja. Protiv još 38 lica podnete su krivične prijave, navodi se.

Uhapšeni su osumnjičeni za korupciju i privredni kriminal poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, kao i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznude, razbojništva, nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

"U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra", navodi se.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Oduzeto je i 510 grama smese koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Tagovi: azotara , hapšenje , MUP

Komentara 75

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

013

Ma jel moguce da su toliko oruzja oduzeli pa cak I jednu tromblonsku minu, a kod jade od narko dilera cak 17 tableta ekstazija I 8 vagica , o boze ;)) pa vise ekstazija ima samo na beer festu ili egzitu. I tako sko mi svi bez mozga izgleda, kakvo pompezno hapsenje sitne ribe.

1 0

Kako da ne

Tresla se gora rodio se mis....ajmo idu izbori Bgd

3 0

Nema više kriminala

Sad možemo mirno da spavamo. Nema više droge i oružja na ulicama. Čak i sitna divljač u šumi može mirno da spava, zaplenjene dve lovačke puške

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo