Saveti Novaka Đokovića za profesionalni uspeh

Saveti Novaka Đokovića za profesionalni uspeh Izvor: Tanjug / Rade Prelić

Teniser Novak Đoković poručio je učesnicima konferencije "Originalni razgovori" da je najvažnije da ne odustaju od onoga što žele, već da ulože trud i vreme zbog postizanja profesionalnog uspeha.

"Sposobnost čoveka dovede do uspeha, a karakter ga ostavi tamo", rekao je Đoković, koji je sa suprugom govorio na početku događaja u okviru koga će mladi razgovarati sa ljudima iz raznih profesija o pripremi za intervju i traženju posla.  

Đoković je istakao i da je za njega lično važno da pokaže strast za posao.  

"Na kraju dana, ako nemate strast u onome što radite, onda taj dan nije uspešan", ocenio je Đoković.  

Novak Đoković, Jelena Đoković Izvor: Tanjug / Rade Prelić

Jelena Đoković je ocenila da je, pored sposobnosti, važno da čovek izgradi i emotivnu inteligenciju, to jest da bude sposoban u trenutku kada je to najpotrebnije pokaže sve ono što zna.  

Original magazin, čiji je osnivač Fondacija Novak Đoković, organizuje "Originalne razgovore" ili HR simulacije u cilju objašnjavanja mladima kako izgleda proces prijavljivanja, odabira i zapošljavanja.  

Mentori i predavači na događaju su rukovodioci u kompanijama i institicijama u Srbiji.

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boban Djordjevic

Vise bih voleo da vidim Novaka na terenu, jer tamo nam time sve to isto kaze, kad pobedjuje pa i kad ne pobedjuje ali se bori do kraja, samo sto kad nam to kaze na terenu to je njegovo, njegov nacin, sa tezinom i potpuno. Ali ako je on odlucio da se pretvori u neku sublimaciju Dzona Lenona i Tomislava Nikolica i ako je tako srecan, i to je ok. Ali bojim se da to ubrzo vise nikog nece interesovati, eventualno neki zenski casopis.

10 6

Zoji

Kada ti ovakve komentare daju pripadnici toliko uspesnog naroda kao sto je nas, onda znas da si na pravom putu.

6 9

Semper Fidelis

Poješćete svoje reči, vi što ga sputavate. Za razliku od vas, Novak ne troši vreme pljuvajući, omalovažavajući i nipodaštavajući tuđ trud i uspeh. Setite se toga sledeći put kada stane na pobedničko postolje i shvatite da vam nije on kriv što ste neostvareni. Paljba klinci.

23 11

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo