Milić: Vlast medije smatra prirodnim neprijateljem

Direktor i urednik Produkcijske grupe Mreža Vladimir Milić ocenio je u Novom danu da odbacivanje krivične prijave novinara napadnutih na dan inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja kontinuiranu politiku gde se mediji stalno drže u nekoj vrsti vanrednog stanja i straha kako se ne bi upuštali u kritiku vlasti.

Izvor: N1

"Gadno je to što većina kolega nije iznenađena ovakvom odlukom. To ostavlja čudan ukus u ustima da ovde vlast medije smatra prirodnim neprijateljem, ako nisu pod njihovom kontrolom", rekao je Milić.

Govoreći o obrazloženju odluke, da bi došlo do mnogo većih incidenata i "linča" da novinari i neki građani nisu izvedeni iz mase, Milić je rekao da vlast ima toliku moć da može da bude bahata i cinična.  

On dodaje da je velika tema na putu ka Evropskoj uniji stanje u pravosuđu, a da građani imaju utisak da tužilaštvo nije ni izbilza tako nezavisna institucija kakva bi morala da bude.

"Mi, kao novinari, možemo da radimo svoj posao i da ukazujem na nešto što su propusti vlasti, a na vlasti je da bude pametna i da te nalaze prihvati", smatra on.

Milić ocenjuje da je jedina prava opozicija Vučiću u Briselu i da, pošto je tamo nema, postoji otvoren put Vučiću i vlasti Srpske napredne stranke "da se ponaša kako hoće".

"To nije samo problem medija i građana, već i vlasti i Evropske unije", smatra on.  

Govoreći o novinskoj agenciji Tanjug, koja je odlukom vlade ugašena ali i dalje postoji, Milić je istakao da je reč o političkoj i pravnoj bahatosti.

"Da ugasite pravno lice, a da i dalje funkcioniše. To je presedan, ne znam da li igde tako nešto postoji", kaže on.

Prema  njegovim rečima, neobično je da se ponovo razmatra odluka o vanrednim parlamentarnim izborima.

"Imamo dva puta godišnje izbore i permanentnu predizbornu kampanju. To je potpuno neregularno stanje za život i rad, ali i nepovoljna atmosfera za dolazak novca u Srbiju", rekao je on.

Dodaje da u Beogradu naprednjaci imaju najmanje šanse da pobede ako budu samo gradski izbori i da je to razlog za eventualno raspisivanje parlamentarnih odnosno "da bi se se sačuvao Beograd kao grad u kome ima najviše para".

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

RMN

Ovaj režim, iskreno teži, jednoumlju, kome nisu potrebni novinari, već radnici agitpropa...

16 84

Kalaba

Bojkot svih izbora i institucija..... jedino resenje protiv drzavnog terorizma. Nece dugo...

17 118

Sale

Nike tacno! NEKE medije smatra neprijateljem, ali medije vlast smatra izuzetno efikasnim propagandnim alatom.

28 113

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo