Izetbegović o reakcijama iz Beograda: Dimna zavesa za nešto

Intervju bošnjačkog člana predsedništva BiH i dalje izaziva komentare. Danas je o reakciji Beograda govorio i Bakir Izetbegović, a u fokusu je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbedbnost. Izetbegović konstatuje što je, kako kaže, spuštena lopta.

Izvor: N1

Dimna zavesa za nešto. Tako Bakir Izetbegović komentariše reakcije zvaničnog Beograda na njegove izjave date Dojče veleu.  

"Šta, možemo nagađati. Da li je to presuda mladiću, da li je presuda Mladiću. Ne znam ja, ne bih da nagađam zašto su ovakvu galamu digli u Srbiji. Ali evo. Oni koji se ozbiljno time bave, predsednik Vučić i taj njihov nacionalni savet su spustili loptu. I to je dobro i to će omogućiti jednu normalnu posetu predsedništva za nekoliko dana Beogradu", kaže bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.  

Da je reakcija burna, kaže i predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović. Dodaje da je to zato što Srbija ne može istovremeno da nosi komplikovane odnose u BiH i situaciju koju ima na Kosovu.

"Pre svega zbog toša što je pod velikim pritiskom u pokušaju da pronađe adekvatan politički dogovor kosovske krize. U takvoj situaciji Vučić nema onu snagu koju je imao ranije i zbog toga reaguje na način na koji je to učinio ovog puta", kaže Jovanović.  

Politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže da je već poznato da većina bošnjačkih lidera želi da Kosovo bude nezavisno, ali da je nemoguće da BiH prizna nezavisnost, jer se oko toga moraju da slože sva tri člana Predsedništva.  

"To je bilo jedno pumpanje mišića Vučića i njegovih saradnika. Prvi put se sastaje savet kojim predsedava ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a prethodno se najavljuje hitna sednica, koja se održava tri dana kasnije, i na kraju, ništa ne čujemo sa tog sastanka", navodi Milivojević.

Poseta trojice članova Predsedništva BiH Beogradu, inače, treba da bude 6. decembra.    

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Analiza psihologa

Izetbegović sada baca dimne bombe, jer je svestan da je pogrešio kada je poistovetio jedan entitet (Fedaracija BiH) sa celom Republikom BiH , koja u svom sastavu ima i drugi entitet (Republiku Srpsku).. Inače ni jedan NORMALAN Srbin u Srpskoj i Srbiji ne misli da napadne Federaciju BiH (to je nekada bio plan radikala o stavaranju Velike Srbije KKV).. Valjda Izetbegović zna da psiholozi predlažu SPORAZUMNI RAZVOD , ako se roditelji stalno svađaju !!

44 2

Dilan DOG

Nema ovde realnog boljitka, jos 20 godina

18 99

REALNE NACIONALNE DRŽAVE

Svim narodima na Balkanu će biti bolje ako se prihvati REALNOST na terenu, pa EU i SAD dozvole da Albanci i Srbi postanu RAVNOPRAVNI sa drugim narodima koji imaju svoje NACIONALNE DRŽAVE (Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci, Bugari, Grci,..)!!

0 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo