Rebić: Osumnjičeni za ubistvo Zreleca biće brzo uhapšen

Rebić: Osumnjičeni za ubistvo Zreleca biće brzo uhapšen Izvor: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će vrlo brzo biti uhapšen Vladimir Šaranović, koji je osumnjičen za ubistvo advokata Vladimira Zreleca.

On je potvrdio informacije da su pripadnici policijskih jedinica tragali za Šaranovićem kada su sinoć oko 21 sata opkolili zgradu u Ulici srpskih udarnih brigada u beogradskom naselju Kanarevo brdo.  

"Zadovoljan sam što smo rešili to ubistvo od pre dve godine. Time smo pokazali da ne postoje slučajevi u fioci i da nema prioriteta u rešavanju. Mi imamo vrlo dobru saradnju sa Interpolom i osumnjičeni će vrlo brzo biti pronađen i uhvaćen", rekao je Rebić za RTS.  

Advokat Vladimir Zrelec ranjen je u pucnjavi na Vračaru u decembru 2015. godine, a dvadesetak dana kasnije preminuo je u Urgentnom centru.

Zrelec je bio branilac Slobodana Šaranovića, koji je uz Ratka Koljenšića optužen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.  

Odgovornost putara kod Uba?

Govoreći o nesreći koja se pre nekoliko dana dogodila kod Uba, u kojoj je jedna osoba poginula kada je automobil udario u betonsku barijeru, Rebić je kazao da istraga ide u utvrđivanju potencijalne odgovornosti putara.  

"Istraga se kreće u pravu utvrđivanja odgovornosti putara, odnosno onih koji su bili nadležni da obezbede taj deo puta", rekao je Rebić i dodao da je policija prethodno upozoravala javno preduzeće "Putevi Srbije" na nedostatak signalizacije na tom neotvorenom autoputu.  

Upitan da li ima odgovornosti putara i za nesreću koja se dogodila kod Kovačice, a u kojoj su poginule tri osobe, među kojima dve fitnes reprezentativke Srbije, Rebić je kazao da istraga do sada pokazuje da je "faktor nesreće čovek".  

"U narednih deset do 15 dana ćemo znati da li je saobraćajni znak bio na odgovarajućem mestu, ne bih sada da prejudicaram", kazao je direktor policije.  

On je podsetio da je sada u proceduri nov zakon o saobraćaju, koji propisuje "restriktivniji pristup" prema mladim vozačima, pošto statistika pokazuje da su od ukupnog broja poginulih u nesrećama mladi od 16 do 30 godina.  

Rebić je rekao i da je zadovoljan rezultatima postignutim u borbi s narko dilerima i zapleni narkotika.

"Imamo dobre rezultate, ali oni moraju biti bolji. Do novebra ove godine u odnosu na prethodnu godinu zaplene narkotika su veće za 27 odsto", rekao je Rebić za RTS.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

No1

Ccc...Rebic je jos gori cvet od Fikusa.

2 0

Brades

Ma niije moguće? A kada?

6 0

Filke

Joj zemljo Srbijo...!

23 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo