Ševarlić u Skupštini recitovao pesmu protiv GMO

Ševarlić u Skupštini recitovao pesmu protiv GMO Izvor: N1

Poslanik pokreta Dveri Miladin Ševarlić u Skupštini Srbije recitovao je pesmu protiv genetski modifikovanih organizama, koju je napisao pesnik Ljubivoje Ršumović.

Miladin Ševarlić je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu koji se zalaže za sprečavanje uzgoja i prodaje GMO proizvoda u Srbiji.

"Oko 80 odsto lokalnih samouprava u Srbiji je protiv uvoza, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama. To je brana GMO lobistima koji hoće da prodaju Srbiju proizvođačima genetski modifikovanih organizama", kazao je Ševarlić aprila ove godine na protestu "Srbija bez GMO" u Beogradu.

On je kazao da je "red" da se narod u Srbiji pita o tako važnoj temi kao što je GMO. "Niko nije dobio mandat, ma koliko glasova osvojio na izborima, da Srbiju pretvori u zemlju uvoza, prometa, plasiranja GMO. Zato tražimo da se narod pita, ne putem izbora već preko referenduma", kazao je Ševarlić.

Poslušajte pesmu Ljubivoja Ršumovića koji je u Skupštini recitovao Ševarlić:

Izvor: N1

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Djokica

Trovali su na osiromasenim uranijumom za vreme bombardovanja.Sada sa gmo hranom.Arapi i kinezi nas uce kako da gajimo voce i povrce.

0 0

Abrahamm

GMO nije bebedan za jelo, ako je zakljuciti na osnovu istrazivanja gmo hrane ... od strane francuskih naucnika,mislim, na laboratorijskim pa covima ...

0 0

Mile Travar

Većina ljudi koja viče "Stop GMO!" uopšte i ne zna šta je GMO. To je kao da vičeš "Stop noževima!" jer nožem može neko da se povredi, ili "Stop vatri!" jer bi neko mogao da se opeče. Mislite svojom glavom i ne verujte ni "jednima" ni "drugima".

4 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo