Ševarlić u Skupštini recitovao pesmu protiv GMO

Ševarlić u Skupštini recitovao pesmu protiv GMO Izvor: N1

Poslanik pokreta Dveri Miladin Ševarlić u Skupštini Srbije recitovao je pesmu protiv genetski modifikovanih organizama, koju je napisao pesnik Ljubivoje Ršumović.

Miladin Ševarlić je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu koji se zalaže za sprečavanje uzgoja i prodaje GMO proizvoda u Srbiji.

"Oko 80 odsto lokalnih samouprava u Srbiji je protiv uvoza, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama. To je brana GMO lobistima koji hoće da prodaju Srbiju proizvođačima genetski modifikovanih organizama", kazao je Ševarlić aprila ove godine na protestu "Srbija bez GMO" u Beogradu.

On je kazao da je "red" da se narod u Srbiji pita o tako važnoj temi kao što je GMO. "Niko nije dobio mandat, ma koliko glasova osvojio na izborima, da Srbiju pretvori u zemlju uvoza, prometa, plasiranja GMO. Zato tražimo da se narod pita, ne putem izbora već preko referenduma", kazao je Ševarlić.

Poslušajte pesmu Ljubivoja Ršumovića koji je u Skupštini recitovao Ševarlić:

Izvor: N1

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Анонимус

Браво храбри професоре! Све је речено Вашом појавом у народној ношњи и маестралним стиховима Ршумове песме. Да нас Господ сачува и спасе од ГМО, вакцина и осталих пошасти којима желе да нас као народ избришу са лица Земље.

1 0

Djokica

Trovali su na osiromasenim uranijumom za vreme bombardovanja.Sada sa gmo hranom.Arapi i kinezi nas uce kako da gajimo voce i povrce.

1 1

Abrahamm

GMO nije bebedan za jelo, ako je zakljuciti na osnovu istrazivanja gmo hrane ... od strane francuskih naucnika,mislim, na laboratorijskim pa covima ...

0 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo