Mihajlović: Odgovorni za nesreću imaju ime i prezime

Mihajlović:  Odgovorni za nesreću imaju ime i prezime Izvor: N1

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je, povodom pogibije jedne osobe u udesu na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, da policija i tužilaštvo rade svoj posao i da će biti procesuirani odgovorni za tu tragediju.

 "To je velika tragedija, svaki život koji se izgubi je velika tragedija. Nadležni organi, policija i tužilaštvo rade svoj posao. Zaštitna bankina teška 3,5 tona je tamo bila. Sačekaćemo da vidimo šta će reći nadležni organi, a svako ko je odgovoran, odgovaraće. Odgovornost uvek ima svoje ime i prezime", rekla je Zorana Mihajlović .  

Ona je za Radio-televiziju Vojvodine kazala da je policija bila na licu mesta i da će tužilaštvo dobro analizirati sve činjenice, navodeći da neće sada da se izjašnjava o tome.  

U saobraćajnoj nesreći na putu Ub - Lajkovac u nedelju oko 5.00 ujutro jedna osoba je poginula, a dve su povređene.   Zorana Mihajlović je kazala da taj deo autoputa jeste gotov, ali da nije u funkciji jer "ni napred, ni nazad" nema ništa, dodajući da je "to čuvena deonica - iz njive u njivu".  

"Vrlo je dobro obeleženo to gradilište, stavljene su betonske bankine teške 3,5 tona... Da ipak sačekamo da vidimo šta će reći policija, i da vidimo kako je moguće da neko razbije betonske bankine, da li je to odgovornost Puteva, Koridora, ministra ili onih koji su upravljali vozilom", kazala je ona.  

Ona je ocenila da je deonica Koridora 11 Ub - Lajkovac propala i dodala da je potpisala krivičnu prijavu tužiocu za organizovani kriminal protiv 14 lica, među kojima su bivši ministar Milutin Mrkonjić i predstavnici izvođača radova i nadzora.  

"Milutin Mrkonjić se u toj krivičnoj prijavi našao jer ta deonica jedno vreme nije imala nadzor, to je bila odgovornost ministarstva koje raspisuje javni poziv ili imenuje nadzor, dakle dodatnu kompaniju koja treba da kontroliše izvođača", kazala je Zorana Mihajlović.  

Navela je da je nemoguće da dve godine posle završetka jedne deonice ona toliko propadne da se mora praviti nova na četiri i po kilometara.  

"Dakle, neko tu mora biti odgovoran", dodala je ona.

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zoka

Glavu dajem, fotelju ne dajem!

1 0

Е2

Ако је Мрка крив за лоше радове, онда је Зока крива за ове животе...

24 0

Baka

Zorana, pod hitno ostavka

27 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo