Tadić: Sednica saveta za bezbednost zloupotreba institucija

Tadić: Sednica saveta za bezbednost zloupotreba institucija Izvor: N1

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je "medijska najava" sednice Saveta za nacionalnu bezbednost novog sekretara Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Nebojše Stefanovića još jedan dokaz kontinuirane zloupotrebe i razaranja institucija od nacionalnog značaja.

Povodom izjave člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića koji je za Dojče vele rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je juče kazao da u narednih 48 sati očekuje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

"To telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića", kazao je Stefanović.

Tadić je rekao da "lideri političkih opcija koji su dokazani nacionalisti opasnom retorikom" ne doprinose pomirenju i stabilizaciji regiona, niti boljem životu svih građana na Balkanu već "zajednički proizvode dimne zavese koje skrivaju pljačkašku prirodu režima koja građane svakim danom čine siromašnijim, a nacionalne vođe bogatijim".

 "Ako ovome dodamo da je navodni povod za prvu sednicu sa novim sekretarom Saveta izjava člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o priznanju Kosova koja ne može biti realizovana bez saglasnosti i srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine, jasno je da lideri političkih opcija koji su dokazani nacionalisti opasnom retorikom hrane strahove svojih građana isključivo zbog utvrđivanja sopstvene vlasti u svojim nacionalnim feudima", naveo je Tadić, a preneo SDS.

Tadić je istakao da se u vreme njegove vladavine sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost starao o koordinaciji rada bezbednosnih službi i izvršavao naloge Saveta i nikada nije davao političke izjave niti se igrao raspirivanja vatre nacionalizma u potrazi za popularnošću.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

RMN

Populizam, primitivizam, prevara...

30 183

Rule

Nisam podržavao Tadića kao predsednika, ali sada je 100% u pravu kad ukazuje na zloupotrebu institucije Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi rekao Radulović, dosta je bilo.

50 296

Poreski obaveznik

Tadicu, dokle bre više ti?! Djindjic je od 2000-2003 napravio Srbiji temelje demokratije, a tebi ostavio u nasledje 2 mandata po 5 godina da kroz instituciju Predsednika Republike to ucvrstis, ali pokazao si se neuk! Izdao si i Ds, a sada kao Sds nemaš poverenja ni 1% glasača. Ne muti i povuci se da das mladjima priliku...

85 36

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo