Počela sednica Saveta bezbednosti o Kosovu

Počela sednica Saveta bezbednosti o Kosovu Izvor: REUTERS/Brendan Mcdermid

Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (UNMIK) počela je u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Srbiju predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a Prištinu kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku.

Govoriće i šef Unmika Zahir Tanin.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je u najnovijem izveštaju da dijalog Beograda i Prištine zahteva čvrstu posvećenost i dodao da je dugotrajan mir moguće moguće ostvariti "održivim napretkom" u normalizaciji odnosa.

Gutereš je u redovnom tromesečnom izveštaju o radu Unmika za period od 16. jula do 15. oktobra naveo da je ta misija radila na izgradnji poverenja među zajednicama na Kosovu.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nemanja

Ono sto meni nije jasno je sledece. Svi govore o normalizaciji odnosa i dijalozima. Apsolutno niko ne pominje priznavanje Kosova kao krajnji stadijum a to je realnost sa kojom se moramo pomiriti. Ova vlast je postavljena sa zadatkom da taj dokument potpise. Sto se mene tice ajmo lepo da priznamo to Kosovo i da zavrsimo sa time jer je sve ostalo samo mazanje ociju.

10 6

Kizami

dokle ćemo više da se saginjemo. Dosta mi je više takvih mlakonja koji vide i bitno im je samo ono što partija kaže. Misliš da ća ta i takva Evropa i Amerika da nas više cene, jer smo je odreklu sebe i klekli smo da im p........ Sram da te bude. Imaj obraza i sutra pogledaj svog unuka u oči i kaži mu da si i ti glasao i izdao Kosovo.

3 6

Vu

Šteta što nas ne predstavlja neko ko se dovoljno dobro služi engleskim da može aktivno da učestvuje u raspravi.

19 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo