Mačke vole da ih češkate, a imaju i omiljene delove tela

Mačke vole da ih češkate, a imaju i omiljene delove tela Izvor: Shutterstock

Gotovo da nema mačke koja ne voli češkanje, a tokom svih godina zajedničkog života vlasnici prilično dobro znaju koji deo tela njihova mezimica postavlja za češkanje i koliko uživanje im predstavlja ovaj ritual.

Na poziciji broj jedan omiljenih delova tela za maženje je mesto ispod vrata i obraza. Nije važno u kom pravcu to radite, bitno je da ih češkate, a one će se već namestiti onako kako im najviše odgovara.

Da li ste probali da mačku mazite od nosića ka čelu? Probajte! Mazite je lagano niz dlaku. Prilikom ovog češkanja vodite računa da ne uplašite macu, pa zbog toga nemojte praviti nagle pokrete.

Uši su takođe mesto koje će vam rado „predati“ na češkanje. Nisu baš ljubitelji diranja vrhova i unutrašnjosti, ali će vam rado dozvoliti da prstima češkate njihov koren.

Ono što možda niste znali je da mace vole da pokret bude dovršen. To znači da kad krenete da mazite od glave ka repu, ne stajete, već češkate celo telo u jednom potezu. U ovim trenucima uživanje je na vrhuncu!

I poslednje, a nikako manje važno je koren repa. Neke mace ne vole da im se dira taj deo, a neke baš uživaju u njegovoj masaži. U svakom slučaju, vaša predilica će vam jasno staviti do znanja šta joj prija, a šta ne, a na vama je da uposlite prstiće i krenete sa češkanjem.

Tagovi: mačka , ljubimci , Životinje

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Žorž

Moja Cica još malo pa 15 godina, već je ostala bez par zuba, a imala je i moždani, ali oporavila se, počela je ponovo da jede hranu za male mačiće zbog zuba, tužno ali još malo pa puni krug. Iskreno se nadam da će to malo potrajati bar 5 godina ...

8 0

Maksa

Češkanje vole mačke, psi, ljudi ali i sve ostale životinje koje imaju te vrste receptora... Sa koje god strane bili, da li vaš češkaju ili vi to radite, uživanje je.

61 0

Slobodan

Imamo ih oko 30 to mi ih dobri vjernici ubacuju u dvorište.One kod mene imaju udoban smještaj hranu i ogromno dvorište i okolo pet hektara leske.Kada ih hranim zaboravim na bolove starost

100 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo