SDA: Odbacujemo harangu srbijanskog establišmenta

SDA: Odbacujemo harangu srbijanskog establišmenta Izvor: N1

Stranka demokratske akcije saopštila je da "odbacuje harangu koja je pokrenuta od dela srbijanskog establišmenta" posle intervjua bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednika SDA Bakira Izetbegovića datog agenciji Dojče vele.

"Ova i slične harange su nama u BiH dobro poznate još iz 90-tih godina i na njih nećemo nasesti. Poručujemo svima, pa i srbijanskom vođstvu, da je odnose sa BiH moguće graditi samo na principima međusobnog uvažavanja, poštovanja i nemešanja u unutrašnje stvari BiH", navedeno je u saopštenju.

Još se navodi da Izetbegović u svom intervjuu "nije izneo ništa što do sada nije rečeno", odnosno da je izneo stav BiH o nepostojanju konsenzusa o pitanju priznavanja Kosova i svoj lični stav.

"Neće biti moguće graditi dobrosusedske odnose ukoliko srbijansko vođstvo kao uslov za to postavlja praćenje njihovih stavova od zvaničnika BiH", naveli su iz SDA. U saopštenju se još postavlja pitanje - zar je normalno da BiH i Kosovo, u situaciji kada u BiH ne postoji konsenzus za odluku o priznavanju Kosova kao samostalne države, imaju više administrativnih barijera u medusobnom komuniciranju, nego što to ima i sama Srbija? "To je na štetu BiH i to treba javno da se kaže. Umesto toga, pozivamo srbijansko vođstvo da se okrene rešavanju brojnih otvorenih pitanja između BiH i Srbije", stoji u saopštenju SDA.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

RMN

Iduće godine parlamentarni izbori i u Srbiji i u BIH... Dogovor nacionalista, bivših ratnih huškača...

6 1

Dr Napredni

Kad pokojni tanjug pusti lažnu vest baš široko zasmrdi

26 3

Sir Oliver

Jel bese AV dao 5 mil. EUR za Upravu Srebrenice? Ili je to dao za Tirsovu?

20 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo