Dodik pozvao Srbe u institucijama BiH da obustave rad

Dodik pozvao Srbe u institucijama BiH da obustave rad Izvor: N1

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, predsednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić i predsednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić pozvali su srpske predstavnike u zajedničkim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog "pretnje ratom" Republici Srpskoj.

 "Pozivamo partije okupljene u Savezu za promene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gde bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine Srpske postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na pretnju ratom koja je juče upućena iz Sarajeva", navodi se u zajedničkom saopštenju SNSD, DNS i SP.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rešavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u celom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgovornosti prema Republici Srpskoj koja je juče brutalno napadnuta", naglašava se u saopštenju.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

T.REX

Milorade evo para!

21 0

UZ

Vidi ga!Ovaj jedva doceko.Da se svadja,to ume,a da zaposli narod,popravi ekonomiju,unisti korupciju,e to niti ume,niti hoce!

55 2

Sale

Dodik i njegovi paraunuci obezbedjeni...umesto da ignoriše neke bezvezne izjave on se ponaša kao braća preko Drine koja povlače osoblje iz ambasada ili na 3 meseca obustavljaju putovanja

47 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo