Markes: Počeo sam da gubim kosu

Markes: Počeo sam da gubim kosu Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šampion kraljevske klase Mark Markes otkrio je da je bio pod velikim stresom u prvom delu sezone i da je zbog toga promenio svoj pristup trkanju.

Na prvih šest trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Markes je imao dva odustajanja i samo dva puta se našao na podijumu, pa je imao 37 bodova manje od vodećeg Maverika Vinjalesa.

Iako je na sedmoj trci, na stazi „Katalunja“, počeo da preokreće stvari u svoju korist, zabeležio je pet padova pre same trke tog vikenda.

Bila je ovo izuzetno teška sezona, sa mnogo uspona i padova, mnogo teških, ali i lepih trenutaka. Posebno prvi deo sezone je bio veoma težak. Posle Barselona, otišao sam do frizera i pitala me je: ‚Šta se dešava, gubiš kosu‘, i to se i desilo. Pomislio sam da je to nemoguće, imam 24 godine, moj deda i moj otac i dalje imaju kosu. Direktno sam otišao kod doktora koji mi je rekao da moram da promenim svoj pristup trkanju, pošto mi se stres nakupio u telu. Shvatio sam da se uvek smejem, stalno sam srećan, ali smo svi ljudi i unutar nas postoji tenzija koja nas čini nervoznima“, rekao je Markes.

Mladi Španac je istakao da su mu promene na Hondi, koje su uvedene posle testiranja u Brnu tokom letnje pauze, kao i u njegovom pristupu omogućile da se oporavi. Posle Velike nagrade Katalonije, na 11 trka, Markes je devet puta bio na pobedničkom postolju, od toga pet puta na najvišem stepeniku.

Promenio sam pristup, ali posebno osećaj koji sam imao na motoru. Napravili smo velike promene na motoru, ponovo sam imao pravi osećaj i počeo sam da uživam“, naglasio je Markes.

Izvor: MotoGP


Markes je otkrio da je razgovor koji je imao sa menadžerom Emiliom Alsamorom i trenerom Hoseom Luisom Martinesom posle pada u Le Manu bio ključan za njegovu sezonu.

Posle Le Mana, vozili smo se ka aerodromu i rekao sam im: ‚Ne uživam na motoru, vozim samo jer moram, ali ne uživam‘. Potom smo promenili pristup, a prvenstveno smo morali da pronađemo način da ponovo uživam na motoru, a potom da jurimo rezultate. Išli smo u tom smeru, vredno smo radili tokom testiranjima, kompletirali smo više od 100 krugova svakog dana i uspeli smo u nameri. Drugi deo sezone je bio savršen za mene. Bili smo ti koji drže kontrolu i došli smo do podijuma svaki put sem u Maleziji, ali smo bili tu“, istakao je vozač Repsol Honde.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Cojle

Njegove vožnje su "ludačke" i prethodne titule su plod ludačke hrabrosti, ali ove godine je uključio znanje i iskustvo. Upoznao je mehaniku i naučio da prosledi pravu informaciju inženjerima. Nije više ni tako opasan za druge vozače po pitanju bezbednosti. Postao pravi trkač i mislim da će dugo harati. Inače, ja sam Rosijevac, ali ovaj mali...ovo je čudo.

15 6

Danko

Nikad kao Rosi, jednostavno nema harizmu

0 0

Saša

Bravo Markez!!!

29 19

* Sva polja su obavezna