Da li biste se igrali sa novim robotskim psom?

Da li biste se igrali sa novim robotskim psom? Izvor: YouTube

Nova generacija robotskog psa Spot Mini kompanije Boston Dynamics izgleda poprilično zastrašujuće iako je dosta naprednija od prethodnog modela koji je predstavljen prošle godine.

Kompanija je na You Tubeu objavila kratki video u kojem prikazuje njeno novo mezimče.

Sudeći prema komentarima, mnoge više zanima kako mogu "ubiti i smrskati" psa Spot Mini, nego kakve su njegove specifikacije. "Ne mogu zamisliti da ovaj čudni pas bude pored mene", jedan je od komentara ispod videa.

Noge i telo robota Spot Mini prekrivene su žutim pločama. Sa njegovim fleksibilnim pokretima, robotski pas izgleda zaista fluidno. Boston Dynamics je pokazao veliki napredak u razvoju karakteristika robota s obzirom da prvi Spot Mini iz 2016. nije pokazao zavidne sposobnosti u obavljanju zadataka i slušanju vlasnika.

Prvi Spot Mini težak je 25 kilograma. Oslanja se u potpunosti na električni pogon, a s jednim punjenjem može da radi 90 minuta. Ovo je jedan od najtiših robota Boston Dynamicsa koji sadrži niz naprednih senzora za kretanje i manipulisanje objektima u prostoru.

Iz Boston Dynamicsa poručuju da Spot Mini stiže uskoro, ali još nije potpuno jasno kad bi ovaj robotski pas mogao biti predstavljen.

Izvor: YouTube

Tagovi: robotski pas

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bojana

Gvožđurija, glupe li ideje...

0 2

Alek

Ne jede, ne pije, ne spava, ne prlja.... 😁

6 0

Acimir

Aj da nista ne komentarisem mozda sam ja lud.

17 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo