Zaev: Intenzivniji pregovori o sporu oko imena sa Grčkom

Zaev: Intenzivniji pregovori o sporu oko imena sa Grčkom Izvor: REUTERS/Francois Lenoir
(arhiva)

Makedonski premijer Zoran Zaev najavio je da će tokom novembra biti intenzivirani pregovori o rešenju spora Atine i Skoplja oko imena makedonske države.

Posle razgovora sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom u Ljubljani, Zaev je rekao da će sastanci makedonskih i grčkih pregovarača sa posrednikom UN Metjuom Nimicom, u pokušaju da se pronađe rešenje za spor oko imena, biti održani 20. i 21. novembra, prenela je makedonska agencija Meta. 

Zaev je rekao da Makedonija gradi prijateljske odnose sa Grčkom, u prijateljskom okruženju i da veruje da je moguće naći rešenje.

"I mi u Makedoniji, svi - predsednik, vlada, opozicija, pokušavamo da izgradimo nacionalni konsenzus, ali je svrha pronalaženje rešenja, a ne odlaganje", dodao je Zaev.

Grčka ne priznaje Makedoniju pod njenim ustavnim imenom zbog čega već više godina blokira proces njenog ulaska u EU i NATO.

Tagovi: Zoran Zaev , Grčka , Makedonija , spor , ime

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Caca

Dobro je da nasi prijatelji iz Makedonije, najzad rese problem koji imaju, da mogu da nastave proces integracije u bezbedonosnom i ekonomskom smislu.

21 6

Dinko

što pre u NATO, to bolje za sve

8 4

Nama Vladabanda

ma zakuni se? Još jedno saopštenje iz gospodareve kuhinje?

12 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo