Šabić s predstavnicima SE o odnosu države s NVO i medijima

Šabić s predstavnicima SE o odnosu države s NVO i medijima Izvor: N1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić razgovarao je danas sa delegacijom Saveta Evrope o odnosu državnih institucija prema subjektima nevladinog sektora i prema medijima.

U delegaciji Saveta Evrope bili su Ana Rurka, predsednica INGO (Konferencije međuanrodnih NVO u SE), Irina Sahajan Veter i Meri En Henesi, zamenica šefa Misije SE i šefica sektora za civilno društvo Misije SE u Beogradu, saopštio je Poverenik.

Predstavnici SE zanimali su se, kako se navodi, za informacije o radu institucije Poverenika u obe oblasti njegovog delovanja, i prava javnosti da zna i zaštite podataka o ličnosti, a posebno za informacije o neadekvatnom odnosu drugih državnih organa prema obavezama koje imaju u cilju implementacije oba zakona koje Poverenik štiti.

Poseban predmet interesovanja bili su hronični problemi i zabrinjavajući propusti i docnje izvršne i zakonodavne vlasti u vezi sa usaglašavanjem normativnog poretka Republike Srbije u oblasti zaštite podataka o ličnosti sa demokratskim standardima, kaže se u saopštenju Poverenika.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tamara

Da li se odricete buducih politickih primanja ?

47 6

Nija

I o cemu jos su razgovarali?

4 3

Bebuska

Da nam je vise ovakvih ljudi...

32 74

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo