Sindikati penzionera: Senior kartice predizborno ponižavanje

Sindikati penzionera: Senior kartice predizborno ponižavanje Izvor: N1
Ilustracija

Udruženja Sindikata penzionera Srbije i Sindikata penzionera Beograda ocenila su da je akcija beogradskih vlasti za uvođenje "senior kartice" kojom penzioneri ostvaruju određene popuste pri nekim plaćanjima, "predizborno ponižavanje najstarije populacije".

"Beogradska vlast potcenjuje sposobnosti penzionera da razluče kako je ova marketinška akcija sračunata na kratko pamćenje birača, a ne stvarna želja da se život najstarijih građana učini podnošljivijim", piše u saopštenju penzionerskih udruženja.

 Dodaje se da je uvođenje senior kartica "nastavak neustavne ideje da je uoči beogradskih izbora potrebno povećati primanja penzionerima iz Beograda jer su u glavnom gradu troškovi života najviši".

"Senior kartica neće uspeti da utiša bes i ljutnju penzionera zbog smanjenih primanja koja nisu vraćena na prethodni nivo. I ne samo ljutnju onih čije su penzije iznad 25.000 dinara, nego apsolutno svih penzionera, jer su svima ukinuta usklađivanja penzija s troškovima života", navode sindikati penzionera.

Ocenjeno je da bi korisnije za penzionere bilo ga gradska vlast, umesto što troši novac na izradu "senior kartica", poveća broj geronto-domaćica.

"Najspornije je to što se nije sačekalo da Ministarstvo rada i socijalne politike završi izradu socijalnih karti gde bi se videlo koje kategorije penzionera, ali i svih ostalih građana, zaista imaju potrebe za posebnim pristupom tržištu. To bi mogao da bude osnov za državne kartice koje omogućavaju popust, ali bi i tada bilo moguće napraviti gradaciju, jer nisu ni svi građani podjednako siromašni ni podjednako ugroženi", ukazala su udruženja sindikata penzionera Srbije i Beograda.

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mira

Ma trebalo je nekome nabaciti posao izrade tih seniorskih kartica. I u tom poslu se neko i ugradio. To je to.

2 1

Djokica

Kakva sramots ovaj mesec u drzavnim preduzecima je manja jer su morali da plate ono sto je podeljeno penzionerima.Prvi mesec po zavrsenim izborima radnici morace da plate troskove kampanje vladajuce kolicije .

13 79

Mislim Svojom Glavom

Hvala Bogu da tako reagujete jer imate dostojanstvo. Pokušajte i vašim ispisnicima da objasnite kako su te kartice prevara i laž i da će te kartice važiti samo dok ne prođu izbori pa ko se upeca,upecao se . Zato krenite u kampanju protiv ponižavanja prrko vaših mesnih. opštinskih i gradskih odbora.

25 89

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo