Srpska lista zamrzla odnose s Hašimom Tačijem

Srpska lista zamrzla odnose s Hašimom Tačijem Izvor: N1
(arhiva)

Srpska lista je zamrzla odnose s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, izvestio je prištinski portal Indeksonline izveštava. U saopštenju koji je objavio ovaj portal, spominje se predsednik Kosova, ali ne i prekid saradnje s predsednikom Vlade Ramušem Haradinajem.

U saopštenju se kaže da Srpska lista najoštrije protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kosovu i što nije nista učinio da Zajednica srpskih opština bude uspostavljena.

Kako je navedeno u saopštenju, Srpska lista je analizom ocenila da dosadašnja politička praksa Hašima Tačija ide na štetu srpskog naroda.

Naveli su da su do te odluke došli i zbog "neprimerenog i antipravnog mešanja u političke poslove Srba" i pokušaje "ubacivanja svojih agenata u srpski politički korpus", kao i zbog antiustavnog diskriminisanja Srba i nealbanaca u institucijama u Prištini i zanemarivanja Ustavom definisanog položaja srpskog jezika.

U saopštenju su dodali da se u opštini Parteš "pritiskom na pravosudni sistem" i izborni proces ruši, kako navode, "legitimno izabrani predstavnik Srpske liste".

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

boban

To su odavno trebali da urade.

0 0

Mislim Svojom Glavom

A sa Haradinajem?

3 0

Pavle

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom .

2 97

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo