Četvorica uslovno osuđena za paljenje američke ambasade

Četvorica uslovno osuđena za paljenje američke ambasade Izvor: AFP/Andrej Isaković

U slučaju paljenja ambasade SAD u Beogradu, Dejan Vučković, Dragan Marinkov, Marko Novitović osuđeni su na šest meseci uslovno, s rokom provere od dve godine. Milan Tomas je osuđen na pet meseci, takođe s rokom provere od dve godine, dok su preostali oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

Presuda optuženima za paljenje zgrade Ambasade SAD u Beogradu 2008. posle protesta "Kosovo je Srbija", izrečena je danas u Višem sudu u Beogradu.

Sedmorica optuženih su se teretila da su ispred tadašnje zgrade Ambasade SAD u Ulici kneza Miloša, u centru Beograda, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu, pošto su posle mitinga organizovano došli i gađali zgradu kamenicama, bakljama i drugim predmetima, i izazvali požar.

Oslobođeni optužbe su Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović. Svi su, uključujući i osuđene, tokom suđenja istakli da nisu krivi i da očekuju oslobađajuću presudu.

Oni su na prvom suđenju bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora, ali je Apelacioni sud poništio taj deo presude "jer je izreka presude nerazumljiva i protivrečna sama sebi".

Izvor: N1

Komentara 102

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ljubitelj burleski

Pa ovo je samo,delić,,danajskog,,poklona,, ,,lidera,, naciji pred,,novu,2018,preko,vernog,mu sudstva.Nije se on,,zakleo,Ustavu Srbije nego jevanđelijkom ,,duhu,, a sudije su vrrrrlo,,,pobožni,,ljudi.

10 1

pas koji je voleo vozove

Oni anarhisti bacili molotovljev koktel na grcku ambasadu,steta 16 evra optuzeni za terorizam?Sada ambasada izgirela nikom nista?

43 3

ПЕРА ЛОЖАЧ

Ko im je bio VODJA, mislim navijaca?

53 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo