Ruska televizija RT registrovana kao "strani agent" u SAD

Ruska televizija RT registrovana kao "strani agent" u SAD Izvor: Shutterstock

Ruska državna televizija RT (Russia today) potvrdila je da je ispunila zahtev američkih vlasti i upisala se kao "strani agent" u Sjedinjenim Državama, na šta je Moskva najavila odgovor.

"Između pokretanja kaznenog progona i upisa, odlučili smo se za ovo drugo. Pozdravljamo slobodu govora na američki način i sve koji u to još veruju", objavila je na Tviteru glavna urednica RT-a Margarita Simonijan.

Ruska televizijska stanica objavila je u četvrtak da će poštovati takozvani zakon FARA (Foreign agents registration act) po kojemu sve kompanije koje zastupaju neku stranu zemlju ili organizaciju moraju redovno da izveštavaju američke vlasti o vezama s tom državom ili ustanovom, u protivnom će im biti zamrznuta imovina.

Kako navodi RT, koja namerava da te zahteve ospori na sudu, američko ministarstvo pravosuđa joj je odredila rok do danas da ih ispuni.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je ove zahteve Vašingtona "napadom na slobodu govora" koji će za sobom povući "odgovarajući i sličan odgovor" Moskve.

Tagovi: RT , Russia Today , SAD

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Savest

Nama su u JNA rekli da u svakoj sovjetskoj privrednoj delegaciji su bila bar dva agenta KGBa.Njih bi naše snage bezbednosti odma sa aerodroma vraćale nazad.

14 3

Tera

To je ta demokratija, kada ja to radim drugima onda sirim demokratiju, kada neko to meni radi onda je to ugrozavanje mojih prava....

65 11

AV

Tako isto radi i Put In.

16 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo