Bunjevčević: Kome smetaju rezultati FSS?

Bunjevčević: Kome smetaju rezultati FSS? Izvor: Dušan Mihajlović

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević istakao je da se u medijima pojavljuju zlonamerni komentari i naslovi sa ciljevima koji ne doprinose dobroj atmosferi u srpskom fudbalu.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a zatim je došlo do promene selektore srpskog tima. Slavoljuba Muslina je na klupi "Orlova" nasledio Mladen Krstajić, ali samo kao vršilac dužnosti.

"Izgleda da nekome, ne bih rekao mnogima, ali pojedincima smeta što se reprezentacija Srbije plasirala na Svetsko prvenstvo. I ne samo to, smeta im i što mlada reprezentacija ima odlične rezultate u grupi, osporavali su i Đorovića, ako se dobro sećam", rekao je Bunjevčević za sajt FSS i dodao:

"Da krenemo redom sa rezultatima koji su ostvareni od septembra ove godine. Srbija se na SP plasirala kao prva u grupi. Mlada selekcija je prva u grupi sa četiri pobede iz isto toliko mečeva. Selekcija do 19 godina je prošla prvi krug kvalifikacija, kao i selekcija do 17 godina. Isti rezultat potigle su i ženske selekcije do 17 i do 19 godina. Futsal reprezentacija Srbije je učesnik Evropskog prvenstva u Sloveniji".

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije da su sve učestaliji napadi na pojedince koji su deo tih uspeha.

"Rezultati sada izgleda nisu važni. Do pre godinu dana su svi govorili kako nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama, da ćemo opet ostati bez plasmana na veliko takmičenje, a sada je sve to nevažno. Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije. Zbog toga smo, između ostalog, postigli zapažene rezultate u poslednjih godinu dana", istakao je Bunjevčević.

On je nagovestio i da će selekcija Srbije do kraja godine dobiti novog selektora.

"Ne znam kada se pojavila izjava bilo kog funkcionera FS Srbije da se pregovara sa bilo kim u vezi sa angažmanom. Činjenica da nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom jasno govori da onda niko nije ni mogao da odbije poziciju selektora. Uskoro ćemo razgovarati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude. Posle imenovanja selektora ćemo saopštiti koji su ciljevi na Svetskom prvenstvu, kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za Evropsko, na kome nismo bili učesnici 20 godina", zaključio je Bunjevčević.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pedja

Tuga sta se radi realno

0 0

IGOR

Napad je najbolja odbrana, vrlo bezobrazno!

0 0

Bunjevcevicu

Razocarao si me.

1 0

* Sva polja su obavezna