Brnabić: Privatizacija Komercijalne banke u interesu države

Brnabić: Privatizacija Komercijalne banke u interesu države Izvor: N1

Premijerka Srbije Ana Brnbić je izjavila da je za državu najbolje da se Komercijalna banka privatizuje ali da, ako bude oglašena prodaja, Vlada neće pristati na bilo kakvu ponudu.

"U ovom trenutku mislim da je u najboljem interesu države da krenemo u privatizaciju Komercijalne banke, ali o tome Vlada Srbije još nije donela odluku. Čak i ako krenemo u taj postupak, nećemo pristati na bilo koga, tražićemo strateškog partnera i, ukoliko se javi neka jaka banka, postoji mogućnost da i Vlada Srbije proda svoj udeo, ali ne mora da znači da će do toga doći", kazala je Brnabić novinarima. 

Istakla je da će Vlada biti obazriva u privatizaciji te banke i tražiće procenu da li je to dugoročno u najboljem interesu Srbije i njenih

građana.   Vlada Srbije, kako je dodala, o eventualnoj prodaji Komercijalnke banke, u kojoj država ima udeo od 41,74 odsto, razgovara sa njenim suvlasnicima, Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC).

Inače, premijerka Srbije otvorila je najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu "Belgrade Venture Forum" i poručila da je cilj Vlade da srpska ekonomija bude zasnovana na inovacijama, kako bi imali održiv i dinamičan rast.

Forum prati Vojislav Stevanović:

Izvor: N1

Nacrt budžeta za 2018. do kraja novembra

Brnabić je najavila je da će nacrt budžeta za 2018. godinu biti predstavljen do kraja novembra.  

"Postoji nacrt budžeta, ali moramo da ga prođemo još jednom da bi videli sve potrebe", rekla je Brnabić.  

Istakla je da će se tokom ove nedelje naći sa svim ministrima kako bi razgovrali o prioritetnim projektima za 2018. godinu i kapitalnim investicijama za 2019. i 2020. godinu, kako ponovo ne bi bilo kašnjenja u korišćenju budžetskih sredstava i kako bi svi znali šta su prioritetni projekti u naredne tri godine.  

Premijerka je istakla da uputstvo za budžet na sajtu Ministarstva finasija, o kome su pisali pojedini mediji, ne odražava kako će budžet stvarno izgledati, već je to samo smernica za njegovo konačno definisanje, prema prioritetima određenih oblasti. 

"Završi Megatrend i pali" u suprotnosti sa politikom Vlade

Brnabić je rekla da je kampanja Univerziteta Megatrend pod parolom "Završi Megartend i pali" u potpunoj suprotnosti sa svim za šta se zalaže Vlada Srbije i ona kao njena predsednica.  

"Megatrend je privatni fakultet i kao svaki privatni fakultet bilo gde u svetu i u Srbiji može da ima kakvu hoće reklamnu kampanju, ali to je u suprotnosti sa svim za šta se zalažemo Vlada Srbije i ja", rekla je Brnabić.  

Istakla je da se Vlada Srbije zalaže da ljudi ostanu u Srbiji i da im se naprave uslovi da u Srbiji razviju karijeru i preduzeća, i da se onima koji su otišli, omogući da se vrate.  

Kako navode mediji, na pojednim bilbordima u Beogradu ponovo se pojavila reklamna parola "Završi Megatrend i pali", koja je prvi put bila na bilbordima 2011. godine kada je izazvala polemiku u javnosti, te je potom promenjena u "Završi Megatrend i vrati se".

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ja

a zasto srbija ne moze da ima drzavnu banku ,a ostale drzave imaju? reci jedan primer madjarska ima otp banku

1 4

Micia

Privatizacija je u korist države ili nečijih džepova. U sistemu, daj još nešto da prodamo dok smo još na vlasti. A narodu serviraj pravu priču koju će da proguta

7 0

nisam siguran

prodajem ono sto imamo MI da bi ga kupio JA tako da VAS resim problema, a i da MENI ne bude lose

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo