Brnabić: Promena Ustava mogući razlog za vanredne izbore

Brnabić: Promena Ustava mogući razlog za vanredne izbore Izvor: Tanjug / Tanja Valič

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da bi predstojeća promena Ustava mogla da bude razlog za vanredne parlamentarne izbore.

"Mnogi imaju različite razloge zašto bi trebalo raspisati vanredne izbore, ali meni deluje kao važan razlog to što u okviru Poglavlja 23 u pristupanju Srbije Evropskoj uniji moramo da prođemo kroz promene Ustava. Atmosfera u Skupstini je trenutno sve samo ne konstruktivna", kazala je Ana Brnabić novinarima na skupu "Belgrade Venture Forum".  

Ona je podsetila da bi promena Ustava trebalo da se završi narednih godina, verovatno već 2018. godine, i zbog toga je, kako je ocenila, važno da u Skupštini budu stranke "koje na najbolji način odslikavaju volju građana".  

"Nisam sigurna da je to u ovom trenutku u Skupštini dobro odslikano. Treba videti da li je bolja opcija da se nastavi ovako ili da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana", rekla je Ana Brnabić.  

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vlada R.

Beograd je svet..

0 2

Dragoslav

A sta treba da se menja u Ustavu, recite javno ako smete!!??!!??!!??

5 0

SONJA

Nemoj molim te! NE izbori NE napredni Ustav. Sve je uništeno i dovedeno do dna i siromaštva a Ustav neka neki novi klinci menjaju.

20 52

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo