KRIK: Nije napad na Popovića, već međunarodni projekat

KRIK: Nije napad na Popovića, već međunarodni projekat Izvor: N1

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) je saopštila, reagujući na izjavu ministra bez portfelja Nenada Popovića koji je ocenio da pisanje o "Rajskim papirima" predstavlja napad na njega, predsednika i vladu Srbije, da napadima na KRIK "Popović izbegava da objasni ono što je nekoliko puta ponovio – da nema ofšor kompanije".

"Podsećamo da je KRIK organizacija koja se bavi istraživačkim novinarstvom, ne iznosi optužbe ni na čiji račun, niti zastupa nečije interese. KRIK objavljuje istraživačke priče u kojima otkriva korupciju i kriminalne veze sa ciljem da građanima otkrije ono što pojedinci i interesne grupe nastoje da sakriju, kao i da ukaže na potencijalne zloupotrebe vršilaca javnih funkcija", navodi se u saopštenju.

KRIK dodaje da učešće u projektu "Rajski papiri" pokazuje da je njihov rad prepoznat na međunarodnom nivou.

"Priča o tome da je Popović imao nameru da osnuje dve ofšor firme na Ostrvu Man i trast u Hong Kongu nastala je u međunarodnom projektu 'Rajski papiri' u kome je učestvovalo skoro 100 medijskih organizacija iz celog sveta", podseća se u saopštenju.

Uz priču, KRIK je objavio i dokumenta koja su procurila iz advokatske kancelarije "Appleby".

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dete rock'n rola

Voleo bih da uspem da docekam neku pravdu u ovoj zemlji. Recimo da neko od politicara odgovara za korupciju ili kradju i da ide na zasluzenu robiju. Eh, pusti snovi. Stevo samo napred!!!

4 0

Nadans

Bravo za Krik !

14 0

Herr Wolf

Neeee to nije napad na njega licno to je napad na vladu i AVa licno zar ne?

64 159

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo