Na zahtev ponuđača novi rok za koncesiju za aerodrom

Na zahtev ponuđača novi rok za koncesiju za aerodrom Izvor: N1

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka je produžen do 8. decembra. Raniji rok bio je 23. novembar i produžen je, kako je objašnjeno, na zahtev ponuđača.

Rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" kvalifikovanim ponuđačima istekao je 11. novembra.  

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.  

Poziv zainteresovanim koncesionarima su Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili 10. februara 2017.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Sacekajte! Zamolio baja dok ne napravi firmu i uzme kredit, pa onda!

2 1

Talični

Pista u jadnom stanju? Neko se lično uverio u to? Pa na šta sleću avioni sada? Čak i oni najveći, kargo. Nešto nisam čuo da se neko žali na kvalitet piste. A inače sam protiv koncesije.

8 0

Xyz

Nemaju nikog, pa moraju da izmisle nesto. Ko postavlja uslove, Vi ili oni?

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo