Prva i jedina žena u londonskom klubu džentlmena

Prva i jedina žena u londonskom klubu džentlmena Izvor: Reuters

Vrlo selektivni londonski klub odlučio je da primi prvu ženu omogućivši muškarcu koji je promenio pol da ostane njegov redovni član, objavio je Dejli telegraf.

Upravni odbor saglasio se da muškarac u tridesetim godinama, oženjen i otac dvoje malodobne dece, ostane član pošto je završio proces promene pola, poverio je dnevniku Džeri Hejs, bivši poslanik i član Savil kluba.  

"Kao žena on ne bi smeo da bude član, ali kako je u klub ušao kao muškarac bilo bi nepravedno da taj strašno simpatičan čovek bude isključen samo zato što je postao žena", objasnio je Hejs.  

Dodao je da klub ipak neće menjati svoje propise pa će i dalje ostati zatvoren za žene.  

Savil klub u otmenoj četvrti Mejfer osnovala je 1868. grupa tadašnjih umetnika, među kojima su bili pisci Radjard Kipling, HG. Vels i Ivlin Vo. Danas je njihov član majstor špijunskih i kriminalističkih romana Džon le Kare.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

leteći cirkus in vivo

"Kao žena on ne bi smeo da bude član, ali kako je u klub ušao kao muškarac bilo bi nepravedno da taj strašno simpatičan čovek bude isključen samo zato što je postao žena" - ovo Hejsovo obrazloženje kao da je Džon Kliz smislio.

6 0

Doctor Who

Da... Ali i taj klub gubi svrhu, jer je bio samo za muškarce Ili takva odluka potvrđuje da ostali članovi kluba smatraju da je ona ipak on. Choose your pick.

8 1

Goblin

Trebalo se pretpostaviti da tu ima neki catch 22 😀😀😀

21 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo