Radnici Pošte održali protestnu šetnju u centru Beograda

Radnici Pošte održali protestnu šetnju u centru Beograda Izvor: N1

Zaposleni u Pošti Srbije održali su protestnu šetnju u centru Beograda zbog lošeg materijalnog položaja. Okupili su se oko podneva ispred ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici odakle su prošetali do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj.

Dva reprezentativna sindikata, pod parolom "Vratite nam oteto", protestovala su jer su nezadovoljni zaradama i odnosom nadležnih prema radnicima.

Za N1 kažu da su im plate loše, da nemaju osnovne uslove za rad, kao i da su nezadovoljni zbog toga što su javna preduzeća izuzeta od povećanja plata.

Pored povećanja plata, traže i isplatu dela zarada iz dobiti Pošte i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja.

Protestu su se pridruili sindikati Jata, Poštanske štedionice, Železnica Srbije i Telekoma.

Tokom protesta nije bilo incidenat a saobraćaj je bio povremeno obustavljen u ulicama kojima su okupljeni šetali i protestovali.

Podsećamo da su iz Vlade u petak saopštili da su predstavnici reprezentativnih sindikata Pošte Srbije i premijerka Ana Brnabić razgovarali i postigli dogovor o isplati zarade iz dobiti preduzeća. Međutim, sindikati za N1 kažu da uprkos tome protestuju jer im nisu ispunjeni i ostali zahtevi.

Radnici kažu i da zameraju Vladi što sa njima stupa u pregovore tek kad se odluče za protest.

Protest je pratila Jelena Mirković:

Izvor: N1

Komentara 222

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ivan

radim kod privatnika...14 godina...regres u decembru 3.800,oo,13-a plata -"misaona" imenica. fakultet dipl.ing elektrotehnike. plata 42.550,oo

2 6

Jasmina

Pa sta? Zato sto ti radis za boraniju, svi treba da se odreknu dostojnih uslova rada? Zbog takvih kao sto si ti nam i rade ovo sto nam rade!

7 0

milija suzović

CIA "smatra"da je Srbija CICIJA!!!

0 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo