Zaposlenima u Pošti biće isplaćena zarada iz dobiti firme

Zaposlenima u Pošti biće isplaćena zarada iz dobiti firme Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić, predstavnici reprezentativnih sindikata "Pošte Srbije" i vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Mira Petrović razgovarali su danas i postigli dogovor o isplati zarade zaposlenima iz dobiti preduzeća, saopšteno je iz Vlade Srbije. Iz sindikata poručuju da neće odustati od protesta zakazanog za nedelju.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je sastanak održan u konstruktivnoj atmosferi i da je dogovoreno kao prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća, kao i prethodnih godina.

Na sastanku je dogovoreno da se dodatno analizira poslovanje preduzeća i da se nastavi dijalog u vezi daljeg održivog rasta socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, navodi se u saopštenju i dodaje da će započeti razgovori biti nastavljeni narednih nedelja.

Premijerka Ana Brnabić obavestila je predstavnike sindikata da je Vlada Srbije posvećena nastavku reforme sistema plata zaposlenih u javnim službama. Pozvala je na razumevanje da se započeta reforma nastavi, nakon čega će kako je navela, fokus u potpunosti biti na reformi javnih preduzeća, procesu koji je u nekim javnim preduzećima već počeo i treba da donese veću efikasnost, bolji standard zaposlenih i veći priliv u budžet Srbije.

Ona se sa predstavnicima sindikata "Pošte Srbije" sastala posle zajedničke sednice Vlade Srbije i Republike Srpske, a posle sastanka je izjavila da ceni izuzetne napore poštanskih radnika koji redovno pružaju usluge svim građanima Srbije, pa i onima u najudaljenijim krajevima zemlje.

U saopštenju se navodi da Vlada Srbije uvažava činjenicu da su plate u ovom preduzeću zamrznute od 2011. godine, kao i da su zaposleni podneli teret mera fiskalne konsolidacije započetih 2014. godine i dodaje da je "Pošta Srbije" jedno od javnih preduzeća koje pozitivno posluje i redovno uplaćuje novac u budžet Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obavestio je u četvrtak na sednici članove Vlade o trenutnoj situaciji u Javnom preduzeću "Pošta Srbije" i zahtevima zaposlenih.

Ana Brnabić se sastala u četvrtak i sa ministrom bez portfelja zaduženim za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milanom Krkobabićem i vršiocem dužnosti direktora Javnog Preduzeća "Pošta Srbije" Mirom Petrović, sa kojima je dogovoreno da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća.

Ona je pismom obavestila predstavnike reprezentativnih sindikata Pošte Srbije o ishodu tih razgovora.

Sindikat PTT Srbije i sindikat JP PTT saobraćaja Srbija "Nezavisnost" ranije danas su najavili protest zaposlenih u Pošti Srbije za nedelju, 12. novembar, u Beogradu pod parolom "Vratite nam oteto", jer su nezadovoljni zaradama i odnosom nadležnih prema zaposlenima u tom javnom preduzeću.

Komentara 50

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

лична воља

@Gero TZ: Личном вољом пензионера ?! Па нека се распише тендер. Не морам ја да отворим фирму јер има велики број банака које би можда конкурисале, а можда и не би. То се не може знати док се не пита. Можда су у могућности да пруже јефтинију и квалитетнију услугу од Поште (и то не верујем) али треба питати. Чега се то Пошта бији?!

0 0

smešno

Šta su uspeli?! Da dobiju novac koji je vlasništvo građana Srbije jer je Pošta javno preduzeće, jer će dobiti novac iz dobiti preduzeća. Zašto se ne urade uštede (npr: otpusti višak suvišnih a poveća broj poštara), mada su u zadnje vreme primili nešto malo radnika.

0 2

AleksandarV

BRAVO za zaposlene u Pošti Srbije!!! Pokazali ste, a nadam se da su građani Srbije shvatili, da se samo otvorenim buntom, zajedništvom i solidarnošću sa kolegama, ovom vlašću može stati na kraj i staviti im do znanja da ne mogu dalje sa ponižavanjem zaposlenih! Predlažem GENERALNI ŠTRAJK svih zaposlenih građana, osim naravno Tabakovićke, Bajatovića... i njima sličnih. Njih prvo u istragu pa ako su nevini, što čisto sumnjam, na biro za zapošljavanje!

19 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo