Brnabić: Beograd je fantastična investiciona destinacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je pozvala investitore da u što većem broju ulažu u Beogradu i Srbiji i ocenila da je za privlačenje investicija važna regionalna stabilnost i povezanost.

Izvor: N1

Ona je na regionalnom forumu "Beogradski investicioni dani" rekla da je Beograd "fantastična investiciona destinacija" i da je Vlada Srbije puno uložila u to da Srbija bude stabilno poslovno okruženje i da postigne makroekonomsku, fiskalnu i političku stabilnost.

Ukazala je da je regionalna saradnja na listi priorteta Vlade Srbije.

"Ako region nije stabilan i povezan ni mi nećemo uspeti da iskoristimo sve benefite toga što smo uradili", rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, ukoliko region nije stabilan inevstitori neće dolaziti ni u Srbiju. "Važno je da zajedno pošaljemo poruku da region zajedno radi na povezivanju, koordinaciji i zajedničkim projektima", rekla je Brnabićeva.

Mali: Beograd je grad kranova i dizalica

Ana Brnabić Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je ovo treća godina da se održavaju "Beogradski investicioni dani" i da ove godine ima oko 430 učesnika.

Na ovom skupu će, kako je istakao, ove godine najviše pažnje biti posvečeno regionaloj saradnji. "Smatramo da je u kontekstu novih investicija regionalna saradnja veoma važna", rekao je Mali.

On je naveo da je Beograd "grad kranova i dizalica" u kojem ima preko 1.100 gradilišta.

Ocenio je da su Srbija i Beograd na dobrom putu da postanu lideri u regionu i pozvao investitore da to iskoriste. "Beogradski investicioni dani" okupljaju državnika iz Srbije i regiona, predstavnike domaćih i stranih kompanija, državnih institucija i lokalnih samouprava, koji razgovaraju o investicijama u regionu i pospešivanju trgovinske saradnje. Skup organizuju Grad Beograd, CEDEF i Privredna komora Srbije.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ana Nije Moj Premijer

Prestani da zamajavas ovaj napacen narod! OSTAVKA!

4 0

Car Je Go

Nego ti nama reci za radnike poste!Ljudi strajkuju!

4 0

Fikus

Daj Ana vise preterujes!

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo