Oskar, maca koja može da predoseti nečiju smrt

Oskar, maca koja može da predoseti nečiju smrt Izvor: Youtube/Amazing Stories Around

Oskar je maca o kojoj pišu „Daily Mail“ i „Telegraph“ i to sa razlogom. Oskar je maca koja ima neverovatnu sposobnost - da nanjuši i oseti kada će neko umreti.

U više od pedeset dokumentovanih slučajeva, Oskar, koji inače živi u jednom staračkom domu, u poslednjim satima u životu pacijenata bio je upravo kod onih baka i deka koji su umirali.

O ovoj njegovoj sposobnosti napisana je čak i knjiga, a osoblje nije odmah poverovalo u ovu „supermoć“, već ga je testiralo. Stavljali su macu na krevete osoba koje su bile poprilično zdrave i vitalne, međutim, ona bi jednostavno otišla na drugi krevet. Oskar bi se sklupčao pored umiruće osobe, kao da želi da joj pomogne da pređe u drugi svet.

Njegovu jedinstvenu priču otkrio je dr David Dosa, pomoćnik profesora na Univerzitetu u Braunu, koji tvrdi da su Oskarova predviđanja retko bila pogrešna u proteklih šest godina.

"Oskar je usvojen pre sedam godina kao mače. Od tada, ima tu moć da oseti smrt i ne mislimo da je to slučajnost. U knjizi je opisana Oskarova dnevna rutina, kako provodi vreme u sobi, ali i kako retko posećuje i druži se sa pacijentima koji još uvek imaju šansu za život. Sa druge strane, on određene pacijente obilazi češće od drugih i ne želi da se odvoji od njih u poslednjim trenucima. Ukoliko bismo ga odvojili od pacijenata uopšte, Oskar bi grebao vrata, pokušavajući da uđe. Recimo, Oskar je jednom bio uz ženu koja je imala krvni ugrušak, obmotao joj se oko hladne noge i ostao tu dok ona nažalost nije preminula", rekle su sestre u ovom domu.

U svojoj knjizi, dr Dosa ne nudi nikakva naučna objašnjenja za sposobnosti ove mace, već ga poredi sa psima koji recimo mogu da nanjuše rak.

Prema mišljenju stručnjaka za životinjska ponašanja, dr Daniela Estepa, Oskar može samo da prepozna manjak i usporenost pokreta pacijenata i tumačiti ih kao bolest, kao što recimo mačke često osećaju kada su njihovi vlasnici bolesni.

Pogledajte video

Izvor: Youtube/Amazing Stories Around

Tagovi: mačka , smrt

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dora

Ne znam ko koga tu kopira, ali Stiven King je 2013. objavio roman "Dr.Sleep" u kome se opisuje mačak Azrijel koji živi u staračkom domu i ima običaj da dođe i leži uz umiruću osobu...

14 1

catpeople

Mislim da Oskar nema paranormalne sposobnosti. Odrastao je u staračkom domu i to je i njegov dom, kao što su i ljudi koji su tu njemu bliski. Svako ko ima mačku koja je odrasla u kući zna da one raspoznaju sva naša raspoloženja. Posebno ako je neko bolestan, tužan, uznemiren. Imala sam mačka koji je odrastao u kući i znao kako ko od nas diše. Čim bi se posvađali i galamili instinktivno je odlazio kod onoga koga bi grdili. Kad je moja majka bila bolesna ležao je kod nje u krevetu, ali ne sklupčan, nego sa glavom na jastuku i ispružen kao i ona. Obzirom da sam ga ja odgajila najviše je bio vezan za mene. Kad je prvi put bio kod veterinara i pošto smo se vratili nije hteo cele noći da se pomeri od mene. Mačke kao i psi i većina životinja imaju razvijen taj osećaj. Tako da ne verujem da je Oskar obdaren paranormalnim osobinama. U odnosu na druge mace možda je privrženiji ljudima u domu i više ih poznaje.

35 0

Ljutko

Pis, mačko!!

27 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo