Šefica za informisanje GO Voždovac: Nije zabranjeno snimati

Šefica za informisanje GO Voždovac: Nije zabranjeno snimati Izvor: N1

Marina Ralević, šefica odseka za informisanje Službe za informisanje i protokol Gradske opštine Voždovac, koja je ekipu TV N1 pratila u stopu i snimala telefonom na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru, izjavila je da u tome ne vidi ništa sporno jer, kako navodi, prema zakonima Republike Srbije nije zabranjeno snimanje na javnim skupovima.

"Tokom današnjeg događaja u Prnjavoru, primetila sam ljude koji su bili neprijatni prema građanima. Nisam znala o kome je reč, niti da su u pitanju novinari, a još manje koje medijske kuće, pošto danas svako ima kameru i snima", saopštila je ona.

Ralević dodaje da nije krila gde radi niti je, kako tvrdi, imala zlu nameru "već želju da u nekom momentu postavim pitanje ko ima pravo tako da se ophodi prema građanima i da vidim o kome je reč".

Dodaje da se i novinari bave javnim poslom, te je i njihovo delovanje podložno kritici javnosti.

"Ja postavljam pitanje, šta navedena novinarka krije u svom radu, čega se plaši ako joj kao javnoj ličnosti smeta snimanje. Ako se javne ličnosti snimaju, ako imamo pravo da snimimo poštara, lekara, radnika na šalteru, zašto je problem snimati ljude koji čine isto? Pogotovo što se radi o televiziji velike popularnosti u Srbiji, čiji su novinari mega zvezde, te sam sigurna da svakoj televiziji takvog renomea prija kada ih građani prepoznaju i kada promovišu njihov rad", navodi se u saopštenju Marine Ralević.

Pogledajte snimak i procenite sami da li je novinarka N1 bila neprijatna prema građanima kako to tvrdi šefica Odseka za informisanje opštine Voždovac (NEMONTIRAN MATERIJAL):

Izvor: N1


Komentara 84

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Samo oštro

Kao što bi rekao Ilija Čvorović - da je imao kameru

3 0

Bezbednosno interesantan lik

Pa kad nije zabranjeno snimati sto ne snima predsednika? Njemu ako samo pridjes mogu da te uhapse i proglase " bezbednosno interesantnim"

56 0

Bezobrazluk

Takva kolicina bahatosti je zaista vise jedva podnosiva.Srbija, zemlja nemorala

68 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo