NUNS osudio "nadzor" izveštavanja TV N1

NUNS osudio "nadzor" izveštavanja TV N1 Izvor: N1
(arhiva)

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) oštro je protestovalo zbog ometanja u radu novinarske ekipe TV N1.

Podsetimo, na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru ekipu TV N1 je pratila i snimala telefonom zaposlena u opštini Voždovac, dok su novinarka i snimatelj radili anketu s građanima.

"Novinari u Srbiji odavno nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada ili pretnji. Jedan od važnih vidova pritiska odnosi se i na zabranu novinarima da izveštavaju sa određenih mesta, praksa da neki novinari/mediji nisu ni pozvani na određene događaje od javnog interesa čime im je uskraćeno pravo da obavljaju svoj posao, a evo sada imamo patentiran i svojevrsni 'nadzor izveštavanja', što predstavlja određeni pritisak na novinare", saopštio je NUNS.

NUNS upozorova da je najnoviji incident "logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja TV N1 kao 'američke televizije' i apeluje da se sa tom praksom prestane.

"Pozivamo Službu za informisanje SO Voždovac, predsednika opštine Voždovac i koji je bio svedok ovog incidenta ali i SNS, koji je kadrirao u ovoj beogradskoj opštini, da javnosti pruže objašnjenje za ovaj nesvakidašnji čin", navodi se u saopštenju NUNS-a.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

bayernsass

sa vama lakše se diše,alisa u zemlji čuda.

0 0

Luckyforester

N1 forever! Objavite mi komentar. Hvala.

36 176

vladimir vladimir

N1 - nocna mora naseg dragog predsednika.

85 203

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo