Ministar najavio izmene zakona o radu i o štrajku

Ministar najavio izmene zakona o radu i o štrajku Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su u pripremi izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku, ali i drugih zakona koji doprinese boljoj poslovnoj klimi.

"Propisi treba da pogoduju privlačenju investitora, ali i radnicima, jer kad su radnici zadovoljni nema protesta, a to je dobro i za poslodavce", kazao je Đorđević na predstavljanju publikacije "Bela knjiga" Saveta stranih investitora u Srbiji u kojoj su preporuke za bolje uslove poslovanja.

Đorđević je rekao da se radi i na prekvalifikacijama i uvođenju dualnog obrazovanja, kako bi moglo da se predvidi gde su potrebni radnici određenih struka, što je važno za investitore koji dolaze, ali i one koji već posluju u Srbiji.

 "Prioritet je i borba protiv rada na crno jer bi to povećalo konkurentnost zemlje", kazao je on i dodao da većina poslodavaca u Srbiji posluje legalno.

Đorđević je najavio i uvođenje socijalnih karti, za šta je važna elektronska državna administracija.

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova rekla je da poslodavci u Srbiji očekuju modernije radno zakonodavstvo.

"Napravljen je veliki korak napred kada je 2014. godine usvojen Zakon o radu. Od tada se u toj oblasti nije mnogo menjalo i očekujemo sledeći korak napred", kazala je Mihajlova.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rasa

Kakav strajk?imaju voljenog vodju,svakodnevni i celodnevni posao kod stranog investitora dobru platu topli obrok mogu dva puta da idu u wc za vreme rada,malo li je,uzivajte!

16 0

Pravnik

Mislim da će biti manje štrajkova po novom zakonu jer će ih ograničiti još više i na kraju zabraniti. Eto,nama u XXI veku početaka kapitalizma od pre dva-tri veka-divota jedna.

15 0

eto

Predlazem resenje da strani investitor moze da otme bilo kog gradjanina, i natera ga da dzabe radi u njegovoj fabrici.

28 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo